banner240
banner237
banner238

“HALKI KANDIRAN DÜNDAR, CİMER’İ DE ALDATTI?..”

-İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Dr. Mehmet Hasanoğlu, belediyenin halktan sonra CİMER’i de kandırdığını belirterek, “Sayın Dündar, bir karar verin artık, Elmasbahçe Kültür Merkezi arazisinin otoparkını kim işletiyor?” diye sordu.

Elmasbahçe Kültür Merkezi arazisinin yandaşa peşkeş çekilmeye kalkışıldığı iddiasını yineleyen Dr. Mehmet Hasanoğlu “traji komik” diye nitelediği olay ile ilgili olarak yeni belgeler otaya koydu. Osmangazi Belediyesi’nin Bursalılar’dan sonra CİMER’i de kandırdığını belirten Hasanoğlu’nun açıklaması aynen şöyle:

NEPOTİZM ALDI YÜRÜDÜ…

“Yerinde yapılacağı açıklanarak yıkılan ancak temeli başka bir yere atılan Elmasbahçe Kültür Merkezi konusunda ortaya çıkardığımız nepotizm (akraba kayırma) olayı, belli ki belediyenin iki ayağını bir pabuca sokmuş.

Gerçeği örtbas edebilmek için akla karayı seçen belediyede, belliki kafalar iyice karışmış.

Arı kovanına öyle bir çomak sokmuşuz ki, Osmangazi Belediyesi adeta ne diyeceğini, ne yapacağını şaşırdı. Resmi belgelerde bile yanlış beyanlarda bulunmaya başladı. Bunun adına da moda tabirle ‘sehven’ yanlışlık diyerek geçiştirmeye çalıştı.

Hatırlayacağınız gibi konuyu gündeme taşıyıp Sn. Dündar’a sorunca, Temmuz ayı olağan meclis toplantısında, ‘O arsa cadde üstü, kültür merkezi yapılmaya uygun değil. Başka bir şekilde değerlendireceğiz’ demişti.

Konuyu biraz daha irdeleyince de aslında bunların tümünün bahane, yandaşa hizmetin şahane olduğu bir AK Parti Belediyecilik tablosu ile karşılaşmıştık.

Arazinin akrabaya ait bitişikteki özel hastaneye otopark olarak tahsis edildiği, hastanenin burada fiş keserek otopark hizmeti verdiği ve asıl önemlisi; Osmangazi Belediyesinin elindeki en değerli arsalardan biri olan o alana katlı otopark yapmak ve bu şekli ile de yandaşın ihtiyacını karşılamak adına harıl harıl çalıştığını gündeme taşımıştık.

Bu arada basına yansıyan hali ile de CİMER’e yapılan şikayetlere Osmangazi Belediyesi’nin verdiği cevaplardaki tutarsızlık veya yanıltıcı bilgilerin de kamu adına ne kadar kokuşmuşluk pozisyonunda bir yönetim anlayışı ile karşı karşıya olduğumuzu da göstermişti.

Evet CİMER aracılığı ile verdikleri cevaplarda bile doğru bilgi paylaşamayan Osmangazi Belediyesi yönetimi ve Sn. Mustafa Dündar’a bir kez daha sormak istiyoruz:

CEVAP BEKLEYEN SORULAR…

Sn. Dündar;

1- Elmsbahçe Kültür Merkezi arsasındaki otoparkı ne oldu da tekrardan BOSBEK işletir oldu?

2- 15 Temmuz 2021 tarihinde Hayat Sağlık Hizmetleri A.Ş. otopark fişi keserken, 21 Eylül 2021 tarihinde aynı otoparkta BOSBEK fiş kesiyor? (Fiş örnekleri ektedir, fakat bu alan için BOSBEK daha ismine göre fiş bastırmadığından KAMBERLER OTOPARKI fişlerini kullanıyor.)

3- Bu otopark alanını Hayat Sağlık Hizmetleri A.Ş’ye ihale ile vermişseniz, bu ihaleyi iptal mi ettiniz?

4- İhaleyi iptal ettiyseniz, buradan bir kamu zararı doğdu mu?

5- Yok öncesinde ihalesiz olarak nepotizm (akraba kayırma) hizmeti olarak bu alanı Hayat Sağlık A.Ş’ye tahsis etmişseniz, bunu nasıl açıklamayı düşünüyorsunuz?

6- Elmasbahçe Kültür Merkezi arazisinde şu an otopark hizmeti veren BOSBEK, Osmangazili hemşehrilerimize mi, yoksa yine önceden olduğu gibi BOSBEK olarak sadece özel hastaneye mi hizmet veriyor. Çünkü ne ilginçtir BOSBEK Otoparkının açık olduğu saatler özel hastanenin poliklinik hizmetlerine göre ayarlanmış. Hafta içi 09.00 -18.00, Cumartesi 09.00 – 13.00, Pazar kapalı.

7- Elmasbahçe’lerde oturan hemşehrilerimiz veya çevrede işyeri olan esnafımız en doğal hakkı olan belediyenin bu otoparkını kullanmak istediğinde ne yapacak? Sizin hastane poliklinik çalışma saatlerine göre ayarladığınız otopark saatlerinize göre aracını alıp caddeye mi bırakacak? Yoksa esnafımız otopark saatine göre mi dükkanını kapatacak?

Sn. Dündar nereden tutarsanız tutun, nereden bakarsanız bakın, Elmasbahçe Kültür Merkezi projesini elinize yüzünüze bulaştırdınız. Verdiğiniz hiçbir sözünüzün arkasında duramadınız. Şimdi de her yaptığınız hamlede biraz daha trji komik bir tablo oluşmasına vesile oluyorsunuz. Beyan ettiğiniz gibi gönül belediyeciliği değil de tamamen yandaşa hizmet belediyeciliği olan bu yönetim anlayışınız ile Osmangazi’ye zarar veriyorsunuz.

Biliyoruz kafanız karışık ama sizi seçen Osmangazili hemşehrimize en azından bu son döneminizde bari hizmet edin”.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber