“Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük”

İçişleri Bakanlığımız tarafından ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının azaltılması ve trafik güvenliği konusunda farkındalığın oluşturulması amacıyla başlatılan “Kırmızı Düdük”  kampanyası kapsamında sosyal medya üzerinden düzenlenen bisiklet ödüllü yarışmanın bisiklet teslim töreni gerçekleştirildi.

 

Törene Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları ve aileler katıldı.

 

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya törende yaptığı konuşmada trafik sorununun ülkede kangren halini aldığını vurgulayarak trafik kazaları sonucu her yıl ortalama 7 bin 500 kişinin öldüğünü, 300 binin üzerinde kişinin yaralandığını ve kazaların ülke ekonomisine yaklaşık 40 milyar lira zararının olduğunu belirtti.

 

Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Celal Uzunkaya, çocukların 14-31 Ağustos tarihlerinde emniyet kemeri takmama, direksiyon başında cep telefonu kullanma ve hız limitlerine uymama gibi durumları yansıtan fotoğrafları çekerek twitter üzerinden yarışmaya katıldıklarını, fotoğraflar arasından en çok beğeni alan 25 ilden 100 çocuğa bisiklet hediye edilmesinin kararlaştırıldığını ve törenle çocuklara bisikletlerinin verileceğini ifade etti.

 

“Hatalı sürücüye kırmızı düdük” kampanyasının ardından “Bu yolda hep birlikteyiz” kampanyasının başlatıldığını anımsatan Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Uzunkaya, “Çocuklarımız, özellikle araç kullanırken telefon kullanımına, kemer takılmamasına ve hız ihlallerine dikkati çekmek üzere artık bundan sonra birer fahri trafik polisi, müfettişi konumunda görev ifa edecekler.” dedi.

 

Törenin sonunda Emniyet Genel Müdürümüz Sayın Uzunkaya, trafik kazalarında daha az insanın hayatını kaybettiği, trafik kurallarına uyma konusunda daha fazla hassasiyet gösterilen bir trafik ortamının olmasını diledi.

 

Bisikletlerini alan çocuklar, daha sonra hep birlikte kırmızı düdüklerini çaldı.

 ​

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber