banner240
banner237
banner238

Hüseyin Baş: Bayram paylaşmak, değer vermektir

BTP Lideri Hüseyin Baş, “Bayramda milletçe paylaşarak birbirimize değer verdiğimizi ortaya koymalıyız” dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı hukukçu Hüseyin Baş Kurban Bayramı dolayısı ile yayınladığı mesajda,” Öncelikle bizleri bir Kurban Bayramına daha kavuşturan Rabbimize hamd ediyorum. Paylaşmak, birlik, beraberlik, kardeşlik olgularının yoğunlaştığı, sağlıklı ve huzurlu bir Kurban Bayramının Türk milletine ve tüm İslam Âlemine hayırlar getirmesini Yüce Allah'tan diliyorum. Kurban Bayramının rahmet ve bereketinin sıkıntılarımızdan kurtuluşumuza vesile olmasını temenni ediyorum.”dedi.
Haydar Baş Hocamızın aramızda olmadığı ilk Kurban Bayramı
Bu yıl Kurban Bayramı'nı bir kaç hüznü bir arada yaşayarak idrak edeceğiz. Bu bayram; öncelikle Merhum Genel Başkanımız, mümtaz insan, gönül eri, Hak dostu Prof. Dr. Haydar Baş Hocamızın aramızda olmadığı ilk Kurban Bayramı... Haydar Baş Hocamızın özlemini en derinden hissediyoruz ve kılcal damarlarımıza kadar yaşıyoruz. O'nsuz bir bayramın ne kadar hüzünlü geçtiğini geride bıraktığımız Ramazan Bayramında bizzat yaşadık.
Hac’sız bir bayram
İkinci olarak Kurban Bayramı aynı zamanda Hac bayramıdır. Dünyanın dört bir köşesinden hacı adayları, koronavirüs salgını nedeniyle uzun bir aradan sonra bu yıl Müslümanların bu evrensel kongresinde bir araya gelemeyecek, dertleşemeyecek, dahası milyonlar Arafat'ta vakfeye durarak birlikte ellerini semaya kaldırmanın ve günahlardan arınmanın muştusunu yaşayamayacak. Ancak Suudi Arabistan'ın içinden sınırlı sayıda insan hacı olabilecek. İslam tarihinde nadiren gerçekleşen bu acı durumun hüznünü yaşıyoruz.
Vatandaşlık maaşının hayati önem taşıdığını gördük
Üçüncü olarak salgın nedeniyle yüz binlerce insanımız işini kaybetti; özellikle işçi ve esnaf kesiminden milyonlarca vatandaşımızın gelirleri ciddi ölçüde azaldı. Salgın kaynaklı belirsizlikler nedeniyle genelde dünya, özelde Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu sıkıntılar ciddi ölçüde tırmanış gösterdi. Tüketici talebi azaldı. Özellikle böylesi zor zamanlarda Prof. Dr. Haydar Baş'ın sistemleştirdiği Milli Ekonomi Modeli'nde yer alan ‘Vatandaşlık Maaşı’ gibi formüllerin, çözüm yollarının ne kadar hayati olduğunu bir kez daha yakinen anlamış olduk.
Prof. Dr. Haydar Baş, "Kurban ibadeti Allah’a yakınlaşmaya vesiledir. Kurban kesmekten maksat Allah’ın rızasıdır. Kurban en çok sevilen şeylerin Allah yolunda icabında verilmesi, feda edilmesi gerektiğini sembolize eder" ifadelerini kullanmıştır.
Atatürk’ün ilk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi kurban hakkında şunlara yer vermiştir.
1927 yılında Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi Hoca'ya hazırlatılmış Cuma hutbesinde de kurban konusunda şu mesajlar verilmektedir: "Ey hali vakti yerinde olan kimseler; sakın fakirlere ve muhtaçlara karşı katı yürekli davranmayın! Onlara acıyın! Ey cemaat, erkek, kadın her kimin borcundan, geçineceğinden fazla sikkeli sikkesiz, külçe halinde veya başka bir şekilde yirmi miskal veya daha fazla altını varsa, dinimizde o kimse kurban kesmek için zengin sayılır. Ey kurban kesmek kendine vacip olan kimseler, sakın kurban pahalıdır, kurban kesmem demeyin. Peygamber Efendimiz, 'Hali vakti yerinde olup da kurban kesmeyen, camimize yaklaşmasın' buyurmuşlardır."
Paylaşmak önemsemektir
İçinde bulunduğumuz şartlar, bu sene çok sayıda vatandaşımızın sevabı büyük bu ibadeti ifa edebilme imkânından mahrum olduğunu ortaya koymaktadır. Bu da dinimizin gereği bu Kurban Bayramında paylaşmaya daha fazla önem vermemiz gerektiğini bizlere hatırlatıyor. Paylaşmak, önemsemektir. Bu kurban bayramında kestiğimiz kurbanları paylaşarak, milletçe birbirimize değer verdiğimizi, birbirimizi önemsediğimizi ortaya koymalıyız.
Buruk bir bayram yaşıyoruz
Son olarak biz de Bağımsız Türkiye camiası olarak, Liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş’ın olmadığı, buruk, ikinci bir bayram geçiriyoruz. O’nun yürüdüğü, ‘milli ve dini bütünlük’ yolunda yürüyüşümüze devam edeceğiz. ‘Dini bütünlüğümüzü milli bütünlüğümüzün, milli bütünlüğümüzü dini bütünlüğümüzün teminatı’ olarak gören Baş anlayışa, sımsıkı sarılıyoruz. Çünkü milletimizin ve devletimizin bekası, buna bağlıdır.
Atatürk’e sahip çıkmak, vatana sahip çıkmaktır
Merhum Genel Başkanımız, Atatürk’e sahip çıkmayı ‘Bağımsız Türkiye’ camiasına vasiyet olarak bıraktı. O’nun bu vasiyetine sahip çıkacağımıza, BTP Genel Başkanı olarak söz veriyorum.
"Ben ve kadrom;
Atatürk vatandır,
Atatürk bayraktır,
Atatürk tam bağımsızlıktır,
Atatürk birleştirici harçtır" demeye devam ediyoruz. Çünkü Atatürk’e sahip çıkmak, vatana sahip çıkmaktır.
Ülkemiz, içerden ve dışarıdan büyük tehlikelerle karşı karşıyadır. Bu tehlikeleri bertaraf etmenin yolu, Atatürk’ün etrafında kenetlenmekten geçer.
Geleceğinizi, ekonomiden anlamayanlara, ilerisini göremeyenlere, ülkenin içine sürüklendiği oyunları fark edemeyenlere kurban etmeyin.
Vatandaşlarımız bayramı iktidarımızda doya doya yaşayacaktır
Bu ülkenin anneleri, 'Ev Hanımı Maaşı', bu ülkenin çocukları 'Çocuk Maaşı' almalıdır.
Bu ülkenin her bir ferdi, 'Vatandaşlık Maaşı' almalıdır. Çünkü bu ülke, dünyanın en zengin kaynaklarına sahip ülkesidir. Çünkü bu millet, her şeyin en güzeline layıktır.
Sahibi olduğumuz kaynaklar nedeniyle bu ülkede kavga eksik olmuyor. Birbirilerini yemekten, kaynaklarını düşünmesinler isteniyor. Bağımsız Türkiye Partisi olarak biz, bütün bu oyunların üstesinden gelecek tek adresiz. O yüzden bizimle olun.
Hak ile olun.
Haklı ile olun.
Hakk’a emanet olun.
Kurban Bayramımız mübarek olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber