Hüseyin Örs: TBMM yan gelip yatma yeri değildir

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs "TBMM yan gelip yatma yeri değil, Milletin çare kapısıdır" dedi.

Dr. Hüseyin Örs TBMM'de yaptığı konuşmada: ”Bizler 24 Haziran seçimlerinde milletimizden aldığımız yetkiyle Gazi Meclis çatısı altında muhalefet görevimizi yerine getiriyoruz. İYİ Parti Meclise sürekli kanun teklifi, araştırma ve soru önergesi veriyor gibi demokratik sistemin özüyle de çatışan eleştirilerde bulunanların kulağına, tam da zamanında, karlı bir Ankara gününde biraz kar suyu kaçırmak istiyorum. Yeni yılda da milletimizin sorunlarını Türkiye Büyük Millet Meclisinin gündemine taşıyacağız, vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için kanun tekliflerimizi Meclise getirmeye devam edeceğiz, sorunların nedenini araştırmaya, çözümüne katkı yapmaya yönelik araştırma önergelerimizle burada olacağız, gördüğümüz eksiklerin, yanlışların nedenini, niçinini soru önergelerimizle soracağız. Çünkü biz, bu yüce Meclisi yan gelip yatma yeri olarak değil, milletimizin çare kapısı olarak görüyoruz ve görmeye devam edeceğiz.” dedi.

Konuşmasının devamında İYİ Parti Grubu olarak milletin verdiği muhalefet görevini layıkıyla yerine getirdiklerini İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in açıklamaları ile örneklendiren Örs: ”Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener 2 Ekim 2018'de Türkiye Büyük Millet Meclisi İYİ Parti Grubunda yaptığı konuşmasında dedi ki: "McKinsey'le yapılan anlaşma, ikinci kozmik oda vakasıdır, kapitülasyonların hortlatılmasıdır." Tam dört gün sonra, 6 Ekimde McKinsey'le yapılan anlaşma iptal edildi. Sayın Akşener 23 Ekim 2018'de grup konuşmasında "Fındık için taban fiyat, 10 TL maliyet, 5 TL de refah payıyla toplam 15 TL olmalıdır." Dedi, üç gün sonra, 26 Ekimde fındık alımı için taban fiyat Hükûmet tarafından 14,5 TL olarak açıklandı. Sayın Akşener 20 Kasım 2018'de grup konuşmasında dedi ki: "Asgari ücrete de kendi maaşınıza yaptığınız kadar yani yüzde 26 zam yapın." 25 Aralıkta asgari ücrete yüzde 26 zam yapıldı. Sayın Akşener 13 Kasım 2018'de grup konuşmasında: "Bugün 'Dövizi indirdik.' diye hava atanlar, doğal gazın, elektriğin fiyatını indirdi mi? 'Zam yok.' diyorlar, zam zaten yapıldı. Döviz düştü ise geri alın elektrik ve doğal gaz zamlarını." Bir buçuk ay sonra, 25 Aralıkta 1 Ocaktan itibaren elektrik ve doğal gazda yüzde 10 indirim yapılacağı açıklandı. Bu yetmez, ancak kısmen de olsa bir ferahlama olabilir.” dedi.

Konuşmasının son bölümünde siyasi ihtilafların düşmanlık sebebi olmadığını, önemli olanın ülke ve milletin bekası olduğunu söyleyen İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs: ”Milletin sesi İYİ Parti muhalefette iken bile milletimizin dertlerine çare noktasında öncülük yapıyor, milletimize nefes aldırıyor, varın iktidarını siz düşünün. Biz iyilikten, doğruluktan ve kardeşlikten vazgeçmeyeceğiz. Cesaret, zor olana talip olmaktır; cesaret, kolay para dururken üretim odaklı bir ekonomiye geçmektir. Devletin gücünü arkana alıp insanları tehdit etmek kolaydır. Zor olan, siyasi nezaket içinde kalarak farklı seslere tahammül etmektir. Cesur olmayanlar, korkaklar, hiç kimseye özgürlük hakkı tanımazlar. İYİ Parti, işte bu yüzden cesurlar hareketidir. Biz sorumluluğumuzu bilerek iktidara talibiz. Bu zorlu yolda önce Cenab-ı Allah'a, sonra da aziz milletimize güveniyoruz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber