İhtiyaç sahiplerine elektrik tüketim desteği Resmi Gazete'de

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan  Cumhurbaşkanı kararına göre, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca Türk  vatandaşlarından aylık veya düzenli sosyal yardım almaya ilişkin verilmiş hak  sahipliği kararı devam eden hanelerin asgari ihtiyaçlarının karşılanması için  elektrik tüketim desteği verilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda, düzenli yapılan sosyal yardımlar veya aylıklardan  faydalandırılan hanelerden Türk Vatandaşı hak sahiplerine, hak sahipliği  kriterlerini kaybedinceye kadar elektrik tüketim desteği sağlanacak.

Elektrik tüketim desteği kapsamında bulunan hanelere, hanedeki kişi  sayısı kriteri dikkate alınarak aylık 150 kilovatsaat karşılığı tutara kadar  destek verilecek.

Elektrik tüketim desteği kapsamında aktarılacak tutarların  hesaplanmasında, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından onaylanan  elektrik faturalarına esas tarife tablolarında alçak gerilim seviyesinden bağlı  mesken abone grubu için belirlenmiş bedeller ile pay, fon ve vergilerin mesken  haneler için uygulanan tavan oranları dahil edilerek kilovatsaat başına ortaya  çıkan birim bedel dikkate alınacak.

Elektrik tüketim desteğinin finansmanı

Elektrik tüketim desteği, öncelikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı  Teşvik Fonu kaynakları kullanılarak yapılacak.

Fon kaynaklarının yeterli olmaması durumunda ödeme için ihtiyaç  duyulan tutar Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesine konacak ilave  ödenekten karşılanacak.

Elektrik tüketim desteğinin uygulanma yöntemi, kapsamda olan düzenli  yardım programları ve aylıklar ile verilecek destek miktarının hanedeki kişi  sayısı kriterine göre belirlenmesi ve desteğe ilişkin diğer hususlara dair usul  ve esaslar Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Enerji ve Tabii  Kaynaklar Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığının görüşleri alınarak Aile,  Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenecek.

Elektrik tüketim desteği kapsamında yapılan ödemeler, diğer sosyal  yardımlar ve aylıklar için yapılacak muhtaçlık hesaplaması ile genel sağlık  sigortası gelir tespitinde gelir olarak dikkate alınmayacak.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber