İKİZDERE TAŞ OCAĞINA ESKİ AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANIDA KARŞI ÇIKTI

İKİZDERE-AKP Hükümeti tarafından Koruma altına alınarak SİT alanı ilan edilen İkizdere Vadisinde yapılmak istenen Taş Ocağına tepkiler devam ediyor.3 Dönem İkizdere Belediye Başkanlığı yapan AKP ‘li Hasan Kösoğlu’da yayınladığı yazılı açıklamasında Taş Ocağına hayır dedi.

İkizdere eski Belediye Başkanı AKP’li Hasan Kösoğlu’nun açıklaması şöyle’kizdere’mizde yapılmak istenen taş ocağı, haklı olarak İkizdereli hemşerilerimizi telaşlandırmış ve heyecanlandırmıştır. Malum, Ovit Tünelinin yapılma gayesi Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgemizi Karadeniz'e ulaştıran en kısa yol olacağı düşüncesiydi. Bunun için İyidere’de bir lojistik üst kurulacak ve yine İyidere’de yapılacak bir limanla bu yükler gemilerle Karadeniz üzerinden değişik bölgelere taşınacaktı.

İyidere liman inşaatı için deniz dolgusu yapılacak ve bunun için de TAŞ 'a ihtiyaç olacak. Buraya en yakın vadi İkizdere’dir düşüncesiyle de taşın temini ilçemizden düşünülmektedir. Yıllardır söylediğimiz, gündemde çalıştığımız bir konu; İkizdere vadimizin korunması gerektiğini yönündeydi. Bu vadi yalnız İkizderelilerin değil ülkenin bir zenginliğidir.

Plansız HES nasıl yanlış idiyse, plansız TAŞ Ocağı da yanlıştır

Daha önceleri de vadimizde kurulması düşünülen 25 adet civarındaki HES lerin yapımına İkizdere halkı olarak hep beraber karşı çıkmış ve İkizdere’nin üst havzasını kurtarmıştık. HES lere karşı değil, projelerin yanlışlığına karşı tavır almıştık. Çünkü bir vadi de bu kadar HES in yapılması o vadinin yok olması demekti. .Daha sonra Devlet aklı da bu yanlışlığı görerek kısmen pek çok projeden vazgeçmiştir. İkizdere’nin alt havzasında yapılan HES lerin dereye bırakmaları gereken "CAN" Suyunu bırakmadıkları için derelerin içler acısı durumunu her vicdanlı vatandaş görebilmektedir.

İkizdere 3.Taş Ocağını kaldıramaz

Şimdi ise, vadi de her ne şekilde alınmışsa iki adet taş ocağı işletilmektedir. Üçüncü ve çok daha büyük hacimde bir taş ocağının açılması bölgeyi her yönüyle ciddi sıkıntıya sokacağı aşikârdır. Yatırımcı firma kârlılığını düşünerek bölgemizden taş almak isteyecektir ama bunun bölgemize, vadimize vereceği zararları, Devletin diğer ilgili kurumları görmeli ve hesap etmelidir. İkizdere üçüncü bir taş ocağını bence kaldıramaz.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber