İşgalci İsrail’e bir tepki de Trabzon’dan geldi.

Filistin topraklarında yeni bir işgal sürecine dünyayı alıştırmaya çalışan İşalci Siyonist İsrail’e tepkiler dinmek bilmiyor. Başta Filistin olmak üzere farklı bölgelerde İşgal yönetiminin Batı Şeria ve Ürdün Nehri bölgesinde yapmayı düşündüğü yeni ilhak çalışmalarına tepkiler sürerken bir tepki de Trabzon’da bulunan yaklaşık 30 sivil toplum kuruluşundan geldi.

Trabzon Meydan Parkı’nda pandemi sürecinin getirdiği yeni kurallar dikkate alınarak gerçekleştirilen Filistin’de İlhak ve İşgale Karşı Kıyamdayız isimli basın açıklaması yoğun ilgi gördü.

Tüm insanlığın dünyayı etkileyen virüs salgını gündemiyle meşgul olduğu bu günlerde işgalci İsrail’in kendi gündemini dünyaya dayatmaya devam ettiği belirtilen açıklamada 1917'de İngiltere’nin Filistin'i işgaliyle başlayan ve 1948'de İsrail devletinin kurulmasıyla güçlenen siyonist projenin, Filistin topraklarını her geçen gün adım adım gasp ettiği ifade edildi.

Siyonist İsrail’in, ABD Başkanı Donald Trump yönetiminden aldığı desteğe dikkat çekilen açıklamada ilk etapta Batı Şeria topraklarının % 30'unu ilhak etme kararını ilan ettiği ve bu şekilde Filistin topraklarının işgalini peyderpey tamamlamayı amaçladığından bahsedildi.

Filistin'de yaşanan bu gelişmeler karşısında dünya kamuoyu ile birlikte İslam dünyasının da tepkisizliğine değinildi.

Trabzon’daki sivil toplum kuruluşları olarak Filistin özgür kalıncaya ve Filistinliler bütün haklarına kavuşuncaya kadar onların desteklenmeye devam edileceği belirtilirken ihtiyaç duyulan her anda Filistinlilerin yanında olunacağının altı çizildi.

Bu sözlerle birlikte 5 maddelik bir uyarı da dile getirildi. Maddeler şu şekilde:

1. İşgal devletinin bir an evvel, aldığı ve uygulamayı düşündüğü hukuksuz ilhak kararı derhal durdurulmalı ve gasp edilen topraklar asıl sahiplerine iade edilmelidir.

2. Uluslararası toplum “İşgalci Siyonist İsrail"i uluslararası yasalara uymaya zorlamalıdır.

3. Filistin halkının uluslararası sözleşmelerden ve hukuktan doğan tüm haklarını geri alması için her düzeyde destek verilmeli ve yardım edilmelidir.

4. İsrail'in Filistin halkına yönelik ihlallerine karşı uluslararası davalar açılmalıdır.

5. Kudüs'ün Filistin'in başkenti olduğu ve ilelebet bu şekilde kalacağı vurgulanmalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber