İSTİNAF MÜJDESİ

Trabzon Bölge Adliye Mahkemesi'ne (İstinaf’a) kavuşuyor.

İstinaf Mahkemesi, Adalet Bakanlığı’nın yapmış olduğu planlamaya göre Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan tarafından Trabzon’da yapılacak mitingde resmen ilan edilmiş olacaktır.

Trabzon’un da içinde bulunduğu 4 ilde açılacak olan Bölge Adliye Mahkemeleri (BAM) için Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) tarafından ilana çıkıldı. Kurul, yeni mahkemelere tayin taleplerini toplayacak.

Bölge Adliye Mahkemesi şehrimiz için çok önemli bir kazanım olacak. Bölge Asliye Mahkemesi için Valiliğin karşısında bulunan eski Adliye Binası restore edilerek kullanıma hazır hale getirilmiştir.

Artık yerel mahkeme kararlarının istinaf sürecinde duruşma vs hallerde başka bir ile en yakın Samsun’a gitme zorunluluğu ortadan kalkıyor. Trabzon eğitim, turizm, kültür ve spor alanında bölgenin önemli bir merkezidir. Bu karar ile şehriniz aynı zamanda bir yargı merkezi haline gelecektir.

Bu önemli hizmetin Trabzon'a getirilmesini onaylayacak olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere Adalet Bakanımız Sn. Abdülhamit GÜL ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Saygılarımla.

Av. Salih CORA

AK Parti Trabzon Milletvekili

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber