banner240
banner237
banner238

JMO Başkan Adayı Albayrak Basınla Buluştu

Oda seçimlerinde mevcut başkan Semih Hamzaçebi ile yarışacak olan Albayrak “9 tane il temsilciliğine bağlı olarak görevini yönetiyor. Bize bağlı olan 9 tane il var. Trabzon JMO bölgede güç kaynağıdır. Bunu Trabzon JMO Genel Merkeze etki edebilecek bir güce sahiptir. Ben 10 yıldır serbest büro faaliyetleri yürümekteyim. Zemin araştırması çalışmaları yapıyorum. 23 yaşında işimi kurdum. Burada asla ve asla parasal bir sıkıntımızın olmadığını bu işede gönüllü olarak soyunduğumuzu bildirmek isterim.”dedi.

Bu işe gönüllü başladım

Bölge temsilcilikleri gezerek mesleğin glişmesi açısından görüş alışverişinde bulunarak destek istediklerini ifade eden Albayrak “ Temsilciklerimizin 6 tanesini gezip dinledik. Çözümleri konusunda adımlar atmaya çalışacağız. Mevcut yönetimi eleştireceğimiz zaman ayıramadıklarından kopukluklar olmuş. Diyalog olmadığı yerde bir şeylerin gerçekleşmesi mümkün değil. Gezmiş olduğumuz illerde bunları bariz bir şekilde gördük. Çokta yıkıcı olmak istemiyorum. Bu işe gönüllü soyundum. İnsanları kaybetme değil kazanmak için bu işe kalkıştık.” şeklinde konuştu.

Başkan olumlu yaklaştı

Adaylık sürecine istişareler sonucunda karar verdiğini dile getiren Albayrak “Adaylık sürecimi değer verdiğim insanlarla istişare sonucu mevcut başkanı aradım. Görüşmek istedim. Yarım saat 45 dakika sohbetimiz oldu geliş sebebimi bilmiyordu. Mevcut başkanla telefonda iletişim halinden başka bir iletişimimiz olmamış buda bizim eksiğimiz. Devamında kendisine başkan adayı olacağımı söyledim. Oda gayet iyi karşıladı. Başarılar diledi.” ifadelerini kullandı.

Yapı denetime dahil edilmeli

Yapı denetim mevzuatına Jeoloji mühendislerinin de eklenmesi gerektiğini vurgulayan Albayrak “Yapı denetim genel merkez ile hareket edeceğiz. Onlar mutlaka belli taleplerde bulunuyorlar. Nedense 6-7 yıl gibi bir süre geçti yapı denetim ile o günden beri Jeoloji Mühendisleri eklenemedi. 2 Bakanımız var onlara anlatacağız. Bunları bir şekilde izah edilmesi lazım. Bu noktada taleplerimizi ileteceğiz. Belki de genel merkezin üzerinde bir iş yapacağız. Yapı denetime girilirse istihdam artıracak. Bugün Jeoloji Mühendisliği istihdamı olmadığından dolay tercih edilemeyen bir meslek haline geldi. Her geçen gün kan kaybediyor. “ diye konuştu.

Söz sahibi olmalıyız

Serbest büro sahiplerinin odalarda söz sahibi olması gerektiğinin altını çizen Albayrak “Serbest büro sahipleri söz sahibi olamadı odalarda. Devlet memuru Jeoloji Mühendisleri Odasına ne kadar zaman ayrılabilir? Bizim artımız ben zaten işin içerisindeyim. Biz bölgemize bakacağız. Trabzon’da güç olacağız. Gerekirse merkeze gideceğiz. Birilerinin çözüm üretmesi lazım. Biz asla ve asla siyaset yapmayacağız. Benimde bir siyasi görüşüm var ama mesleğimin önüne bunu geçirmeyeceğiz. Hangi hükümet olursa olsun biz gidip isteyeceğiz. Biz kendimizi ifade edebilirsek istediğimizi alabiliriz. Genciz dinamiğiz, sürekli kapılar çalacağımızı bildiriyorum.”dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber