Katar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Hediye Ettiği Uçak, Boyandıktan Sonra İlk Kez Görüntülendi

Katar Şeyhi Temim bin Hamed Al Sani, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a VIP donanımlı özel uçağını hediye etmişti. Sabiha Gökçen Havalimanı'nda giydirilen Boeing 747-8 tipi uçak, Türkiye Cumhuriyeti boyamasıyla ilk kez görüntülendi. Uçağın üzerinde herhangi bir kuyruk tescilin işlenmediği de dikkat çekti.

15 EYLÜL'DE HANGARA GİRMİŞTİ

15 Eylül tarihinde İsviçre'nin Basel kentinden İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'na inen uçak, o günden bu yana THY'nin bakım hangarında özel bir bölümde bakım ve boya işlemleri için tutuluyordu.

Uçağın boyanmadan önceki hali

YANINA KİMSE YAKLAŞTIRILMAMIŞ

Hangarda uçağın yanına hiç kimse yaklaştırılmazken polis hangar içinde gün boyu nöbet tuttu ve isimleri yazılı personel dışında hangar içine kimse alınmadı.

Uçağın yeni görüntüsü

KUYRUK TESCİLİNİN OLMAMASI DİKKAT ÇEKTİ

Kamuoyundan gizlenen o uçak bugün ilk kez hangardan dışarı çıktı. TC-TRK tescili alacağı iddia edilen uçağın üzerinde herhangi bir kuyruk tescilin işlenmediği de dikkat çekti.

ÜLKEDE TARTIŞMA YARATMIŞTI

Katar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'a olan sevgisini göstermek için hediye ettiği uçak, ülkede gündem olmuştu. Uçağın geri iade edilmesine ilişkin teklifler sunulsada Cumhurbaşkanı Erdoğan uçağı geri göndermemişti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber