LİYAKAT DIŞI ATAMALARI ASLA KABUL ETMİYORUZ

İlimiz Akçaabat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde yaşanan örnek, istisnai ve münferit bir durum değildir. Maalesef atamalarda gösterilen keyfiyet, kamuoyunun da yakından izlediği gibi her kademede karşılaşılan bir uygulama haline geldi. Atamalar, görevin gerektirdiği liyakat, yeterlilik; ilgili yasa ve mevzuatların aradığı koşullar gözetilerek yapılmıyor. Hakkaniyet ve eşitlik ilkesine uyulmuyor.

Anlaşılıyor ki Anayasa ve yasalara sadakat ve görevin gerektirdiği özellikler değil, siyasi proje ve amaçlara uygun emir komuta anlayışı içinde hareket edecek karakterler tercih ediliyor. Hatırlatmak isteriz ki bu kapıkulu anlayışıdır ve kimseye bir yarar sağlamaz.

Kamu otoritesi yaptığı her atama ve işlemle yurttaşlar arasında eşitlik ve hakkaniyet duygusunu güçlendirecek bir tutum ortaya koymalıdır. İdarenin yaptığı işlemlerde hukuka ve yargı denetimine tabi olması hukuk devletinin gereğidir. Aksi yönde yapılan her idari işlem atama yapılan makamı değersizleştireceği, kurumların itibarını zedeleyeceği gibi; yurttaşların, özellikle de gençlerin ülkeye olan inanç ve aidiyet bağını örseleyecektir.

Eğitim Sen olarak her alanda hukukun, adaletin, eşitliğin hakim olduğu; liyakat ve yeterlilik ilkelerinin gözetildiği bir ülke savunusu ile yetkilileri uyarıyor, hukuka davet ediyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber