Milletvekili CORA, CHP’li Engin ALTAY’ın, Menderes benzetmesine sert tepki gösterdi

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, CHP Grup Başkanvekili Engin ALTAY'ın bir televizyon programında yaptığı Menderes benzetmesine sert tepki gösterdi.

CHP’li ALTAY’ın katıldığı programda Cumhurbaşkanı ERDOĞAN’a yönelik “Rahmetli Menderes de bir dönem bu dinci odaklara pek yüz vermişti, taviz vermişti ve onlar o kadar ileri gitmişlerdi ki Menderes'ten aldıkları güç ve yüzle. Menderes sonra ne yapmak zorunda kaldı? Atatürk'ü Koruma Kanunu'nu yapmak zorunda kaldı. Umarım ERDOĞAN’ın da sonu benzemesin, benzemesin.” açıklamalarına tepki gösteren CORA, “CHP’li yetkililer konuşmalarında darbe çağrışımı ve geçmişteki kötü olayları anımsatmadan konuşma yapamıyor. Millet iradesini hazmedemeyenler, değişik senaryolar peşindeler. Daha önce Turgut ÖZAL’la benzer şekilde tehdit ettiler, aralarında CHP’lilerin de bulunduğu 104 emekli amiralin darbe bildirisine destek verdiler şimdi de darbeciler tarafından idam edilen Adnan MENDERES’i örnek göstererek aynı tehdidi savuruyorlar .Bunları cinsi darbecidir. Televizyonda koltuğa gerile gerile ağzını gevşete gevşete büyük bir laçkalıkla Menderes’in idamı üzerinde Cumhurbaşkanımıza mesaj gönderiyorlar. Yazıklar olsun.

CHP, ne zaman demokrasiden, adaletten, özgürlükten bahsediyor gün bitmeden ardından vesayetçi iç güdüsü depreşiyor. CHP yöneticilerinin sadece son zamanlardaki beyanlarını alt alta koyduğunuzda ortaya çıkan tablo bize şunu söylüyor; bu zihniyetin ülkemizin 70 yıllık demokrasi tecrübesinden zerre kadar nasiplenmediği anlaşılıyor. Demokratik yöntemlerle iktidara gelmek yerine, vesayet odakları ile yönetimi gasp etme hevesiyle hareket edenler, 15 Temmuz'da milletten aldıkları derse rağmen aynı inatlarını sürdürmektedir. Bu yol, yol değildir. Bu üslup, üslup değildir. Milletin değerlerine saldırmaktan vazgeçin.” dedi.

İÇİ BOŞ TEHDİTLERİNİZDEN KORKMADIK!

“CHP’nin darbeden ve vesayet odaklarından medet umması bunaklık emaresidir. Tekrar söylüyoruz; Biz, hiçbir zaman ne darbelerden ne içi boş tehditlerden korkmadık, çekinmedik, irkilmedik, sendelemedik. Yolumuza dimdik bir şekilde devam ettik. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi ‘Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık.’ Biz ölümden korkan değil ölümü korkutanlarız. Nitekim bunu 15 temmuzda göstermedik mi?” diyen CORA, CHP’nin darbe ve vesayet odaklarına yönelik tarafı şu şekilde sıraladı:

TÜRKİYE TANK SESLERİNE UYANDIĞINDA İNÖNÜ’NÜN EVİNİN ÖNÜ BAYRAM YERİYDİ

“1960 sabahı Türkiye tank sesleri ile uyandığında, İnönü’nün Ayten Sokak’taki evinin önü bayram yeri gibiydi. Yanında bulunan ihtilal subayları ile beraber İnönü, evinin balkonundan sokakta toplanan CHP’lileri selamlar. İnönü iktidarın kokusunu almıştır. Darbenin ikinci günü Cemal Gürsel kendisini arayıp ‘Bir emriniz var mı?’ diye sorduğunda İnönü, ‘Büyük bir iş yaptınız. Başarınıza yardımcı olmak için asıl ben sizin emrinizde olacağım’ karşılığını verdi.”

12 MART MUHTIRASI OKUNURKEN CHP’LİLER ALKIŞLIYORDU

“CHP’nin antidemokratik tutumu, 12 Mart Muhtırasında da değişmedi. CHP milli iradeyi ipotek altına almayı hedefleyen, toplum ve siyasete karşı darbe ve muhtıraların yanında saf tuttu. Darbe bildirisinin TBMM’de okunduğunda CHP’li milletvekillerin nasıl alkışladığı hala akıllarda. Aynı zamanda CHP, 28 Şubat postmodern darbesini militan laiklik adına desteklemekten çekinmemiştir.”

BAYKAL TEHDİTLER SAVURUYORDU

“CHP ne 28 Şubat süreci ne 27 Nisan e-muhtırası ne de 367 garabetinde sahici, toplum ve siyaset merkezli demokratik bir politika ortaya koyabilmiştir. Deniz Baykal’ın dönemin başbakanı Necmettin Erbakan’a, ‘Ya laik devleti içinize sindirin ya da çekilin’ diyerek tehditler savurmuş, siyasetin değil darbecilerin yanında yer almıştır.”

KILIÇDAROĞLU, GEZİ OLAYLARININ DESTEKÇİSİYDİ

“CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun Gezi Parkı Olayları sürecindeki tavrını hatırlayınız. Türkiye’nin maruz kaldığı dış destekli asimetrik savaşın bir parçası olmasına rağmen maalesef Kılıçdaroğlu, terör örgütü FETÖ’nün darbeye zemin hazırlamak için tezgahladığı gün yüzüne çıkan şiddet eylemlerine destek vermiştir.

Eylemcilerin tertemiz alınlarından öpüyorum. Onlara şunu söylüyorum; ‘haklı talepleriniz var’ diyerek hem vandallığı meşrulaştırmaya hem de FETÖ’nün kaos çıkarma ve darbeye zemin hazırlama projesine hizmet etmiştir.”

BOĞAZİÇİ EYLEMLERİNDE DE DESTEKÇİYDİLER

Yakın tarihimize bakınca da CHP; DHKP-C, PKK ve MLKP ile diğer örgütlerle iltisaklı olanların yer aldığı Boğaziçi Üniversitesi olaylarına destek vermiştir. 104 emekli amiralin darbe niteliğindeki bildirisine de destek vermiş, son olarak da darbeciler tarafından idam edilen merhum Adnan Menderes üzerinden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tehdit edilmiştir.

Kısacası CHP tarihinin hiçbir döneminde darbelere ve muhtıralara karşı milletin yanında yer almadı. İktidarın aleyhine olan eylemlerin yanında yer aldı. Sırtını darbecilere ve vesayet odaklarına yaslayarak iktidar olmayı hedefledi.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber