TONYA TEREYAĞININ AB COĞRAFİ İŞARET TESCİLİ İÇİN YASAL SÜREÇ BAŞLATILDI

Tonya Tereyağının marka değerinin artması, doğallığını, gelenekselliğini, kalitesini ve bölgesel kalkınmayı sürdürebilmesi amacıyla yapılan başvuru kapsamında dün AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA’nın öncülüğünde, DOKA Genel Sekreteri Onur ADIYAMAN, Tonya Kaymakamı Muhammet İKİS, Tonya Belediye Başkanı Osman BEŞEL, Tonya Süt Koop. Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tekin BAKİ’den oluşan heyetle birlikte Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip ASAN ziyaret edildi.

Ziyaretle ilgili konuşan AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, “Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi işaret belgesi olan Tonya Tereyağımızın AB Coğrafi İşaret Tescil belgesi alması için yasal sürecimizi başlattık. Tarım ve hayvancılığın bölgemizde gelişmesi, marka değerlerimizin yükselmesi için önemli bir aşamadır. Destekleri için kurum başkanı Prof. Dr. Habip ASAN Beye ve DOKA Genel Sekreterimiz Onur ADIYAMAN Beye özellikle teşekkür ederim. Hayırlı olsun.” dedi.

AB DÜZEYİNDE DE AYNI İTİBARI GÖRECEKTİR

“Osmanlı salnamelerinde övgüyle yer almış, o günden beri kalitesini ve kadim değerini muhafaza eden ve bu değerini coğrafi işaret ile tescilleyen Tonya tereyağımızın Avrupa Birliği Coğrafi İşaret Tescil belgesi alması için yasal sürecimizi başlattık.” diyen Tonya Belediye Başkanı Osman BEŞEL ise Tonya Tereyağının Türkiye’de gördüğü beğeni ve itibarı AB düzeyinde de göreceğini söyledi.

Başkan BEŞEL, “Bunun için oluşturulan heyetle, Milletvekilimizin Salih CORA’nın öncülüğünde, Tonya Kaymakamız Muhammet İKİS, DOKA Genel Sekreterimiz Onur ADIYAMAN, Tonya Süt Koop. Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tekin BAKİ’nin yer aldığı heyetle Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Habip ASAN Beyi ziyaret ettik. Kendine gösterdiği ilgi ve alakayla ilgili teşekkür ediyoruz.

Tonya tereyağı ulusal düzeyde tescil almıştır. AB düzeyinde de aynı beğeni ve itibarı göreceği kanaatindeyiz. Hem Tonya’mız hem Trabzon’umuz hem de Türkiye’miz adına hayırlı olsun. Vekilimize, Kaymakamımıza, DOKA Genel Sekreterimize ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanımıza teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı. OSMANLI’DAN BERİ SAFLIĞINI KORUYOR

Tonya Süt Koop. Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Tekin BAKİ de kooperatif olarak başvuru yapmanın gururunu yaşadıklarını söyledi. Baki, “Tonya Süt Koop. olarak Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi işaret belgesi olan Tonya Tereyağımızın AB Coğrafi İşaret Tescil belgesi alması için yasal sürecimizi başlattık. Kooperatif olarak başvurmanın gururunu yaşıyoruz. Tonya Tereyağı Osmanlı’dan beri saflığına, özelliğine bir hile karışmamış bozulmamış bir tereyağı. AB düzeyinde de gerekli ilgiliyi göreceği kanaatindeyiz. Şehrimiz ve ilçemiz adına hayırlı olsun. Bizlere desteğini esirgemeyen başta kıymetli vekilimiz Salih CORA olmak üzere, kurum başkanımız Prof. Dr. Habip ASAN Beye ve DOKA Genel Sekreterimiz Onur ADIYAMAN Beye teşekkür ederiz.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber