MUSA YILMAZ’’ORMANI KORUMAKLA TERÖRİST OLUNMAZ’’

İSMET KÖSOĞLU

İKİZDERE-(İDEF)İkizdere Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Musa Yılmaz İkizdere İşkencedere Vadisinde Taşocağı yapılmasın diye gösterdikleri tepkiler karşısında terörist ilan edildik bunu kabul etmek mümkün değil diyerek ’ ’Ormanı Korumakla terörist olunmaz ’diyerek bir açıklamada bulundu.

İDEF Bakan Yardımcısı Musa Yılmaz’ın açıklaması şöyle’’ Ormanı ağacı dereyi vadiyi korumak kollamak talan edilmesine karşı çıkmak nasıl oluyor da terör eylemine sokularak karşı çıkan insanlar terörist ilan ediliyor. Dünya insandan ibaret değildir tüm canlıların yaşam hakkına saygı duymak insanlığın en önemli görevi olmalıdır.

Yaban hayatını hayvanların börtü böceğin balığın kuşun yaşama hakkını savunmak nasıl terör eylemine sokuluyor akıl almaz mantık kabul etmez.Yer altı madenlerinin ve yer üstü zenginliklerin deniz kıyılarının deniz gümrüklerinin limanların dere sularının bir ülke için stratejik ve ekonomik değerleri olmasına rağmen yerli ve yabancı sermayeye hem de sınırlı sayıda bir kaç şirkete kiralama yada satış yöntemiyle nasıl devredilebilir akılla izah edilebilecek bir durum değildir,,

Dünyada gelişmiş ülkeler Nükleer enerji ve HES Hidro Elektrik Santrallerinden uzaklaşma gerçeği bu kadar açık ve net önümüzde dururken ülkemizde doğaya insan ve hayvan yani tüm canlıların yaşam alanlarına doğal olarak canlıya zarar vereceği bilinirken neden bu kadar rağbet görmektedir yada bu eğilim nedendir.

Bu olumsuzlukların karşısında duran insanlar nasıl oluyor da terörist ya da hain gibi tanımlamalara maruz kalabiliyor akılla mantıkla izahı yoktur.

Devlet projesine karşı değiliz

Neymiş efendim devlet projesiymiş bizler devlet projesine karşı çıkıyormuşuz devletin polisine askerine mukavemette bulunuyormuşuz bu doğru değil öncelikle projenin uygulanabilirliğine ve yer seçiminin doğru olmadığına karşı çıkıyoruz. Ve tabi devlet önce bireylerin toplum olmasıyla oluşan kurumdur yani devleti devlet yapan halktır yani bizleriz ülkeyi yönetenleri seçmiş olsak bile kontrol etme hakkına sahibiz yanlış politikalarda veya projelerde yönetenleri uyarma hakkı halkların hakkıdır.

Bizler vatandaş olarak bu hakları anayasadan alıyorken bize terörist ya da hain gibi yakıştırmaların yapılması devleti yönetenlerin ayıbıdır kınıyorum bence yukarıda bahsettiğimiz konularda o projeleri yapan yapılmasına müsaade eden hatta devleti yönetenlerin eliyle korunup kullanması asıl düşünülmesi gereken konudur bu anlayıştan hızla vazgeçilmelidir diye düşünüyorum,

Bana ve arkadaşlarıma bu yakıştırmaları kınıyorum aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum’ ’dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber