Şehit Eren Bülbül Karakol Botu Denize İndirildi

Toplam 900 beygir güç üreten iki adet motora sahip, denizde 40 deniz mili sürat yapabilme özelliği bulunan ekipman hakkında bilgi veren Vali Ustaoğlu, “Bugün burada dört buçuk yıl önce şehadete yürüyen Eren Bülbül evladımızın ismi verilen karakol botunu suya indirilişini hep birlikte icra ediyoruz.

12 metre uzunluğuna 3,75 metre genişliğine sahip olan son teknoloji sistemli ekipmanımız özellikle bölgemizde zaman zaman yaşadığımız doğal afetler sonucu denizlerimizdeki arama kurtarma faaliyetleri yapacak olup bunun yanında radar, sonar, termal cihaz ve gece görüş kameralarla donatılmış olması sebebiyle denizde yasak avcılık, denizde gerçekleşebilecek adli olaylara müdahale, deniz yönünden alınması gereken emniyet tedbirlerinde aktif görev yapabileceğini” ifade etti.

Ayrıca Sualtı Grup Amirliğine tahsis edilen özel donanımlı araç hakkında da açıklamalarda bulunan Vali Ustaoğlu, “Yine bu aracımız ile de ilimizde ve bölgemizde herhangi bir sel, doğal afet, boğulma, suç aleti çıkarma tam donanımlı şekilde müdahale edilmesi; deniz, baraj, göl, akarsu vb. alanlara Joker Bot'un indirilmesi, çekilmesi, botun kullanılması açısından su altı görevlerinin daha etkin ve verimli yapılmasını sağlayacaktır.

Bu kapsamda Deniz Limanı Şube Müdürlüğümüzün hizmetinde olacak olan bu ekipmanlar ile ülkemizin ve ilimizin huzuru ve asayişi için mücadelemiz aynı kararlılıkla devam edecektir.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber