Of'a "Kültür ve Tıp Müzesi" yapılacak

Türkiye'de rehabilitasyon hastane zinciri ile Avrupa'da ilk 5'e giren ve tıp alanında yaptığı koleksiyonla tanınan fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Köksal Holoğlu, memleketi Of'a "Kültür ve Tıp Müzesi"ni kazandırmak için kolları sıvadı. Müzenin yapılacağı yer konusunda Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ile temasa geçen Holoğlu, Başkan Sarıalioğlu'ndan olumlu dönüş aldı. Başkan Sarıalioğlu'nu makamında ziyaret eden Holoğlu, "Kültür ve Tıp Müzesi" projesinin detaylarını konuştu. Bu gelişmeden oldukça memnun olan Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Of Belediye Meclisi'nde alınan karar doğrultusunda Dr. Köksal Holoğlu'na "Üstün Hizmet Beratı" takdim etti. Daha önce Türkiye ve Of ilçesine; ekonomi, sosyal, kültürel ve sağlık alanında destekleri olan Dr. Köksal Holoğlu, "Kültür ve Tıp Müzesi" projesiyle eğitim ve turizme büyük katkı sağlamış olacak.

ÜLKEYE VE OF'A BİRÇOK HİZMETLERİ OLDU

Böyle bir hizmeti Of'a kazandırdığı için Dr. Köksal Holoğlu'na teşekkür eden Başkan Sarıalioğlu, "Kültür, İlim ve Âlimler Şehri Of ilçemizin yarınlarına ışık tutacak projelerin hayata geçirilmesinde, Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi Derneği İcra Kurulu Başkanı, Romatem Hastaneler Grubu Başkanı hemşehrimiz Sayın Dr. Köksal Holoğlu'nun önemli hizmetleri oldu. Ekonomi, sosyal, kültürel ve sağlık alanında ülkemize ve ilçemize destekleri olan Dr. Köksal Holoğlu, istihdam ve eğitime de önemli katkılar sundu. Erken Cumhuriyet dönemine ait; fotoğraf, belge, tıbbi cihazlardan oluşan değerli bir koleksiyona sahip olan Dr. Köksal Holoğlu, bu anlamda tıp tarihine de önemli bir katkı sağladı. Of ilçemize yapmayı taahhüt ettiği "Kültür ve Tıp Müzesi" için Sayın Dr. Köksal Holoğlu'na, 5393 sayılı belediye yasasının 18. Maddesi gereğince, Of Belediye Meclisi'nin 01/07/2021 tarihli birleşiminde oybirliği ile alınan karar doğrultusunda verilmiş olan "Üstün Hizmet Beratı"nı takdim etmekten gurur duyuyorum" dedi.

EN ANLAMLI HEDİYE

Üstün Hizmet Beratı"nın bu güne kadar aldığı en değerli hediye olduğunu belirten Dr. Köksal Holoğlu, "İsmimizin önüne doktor gibi bazı ünvanlar eklendi ama Oflu olmak başka bir ayrıcalık oldu bizim için. Nerelisin sorusuna 'Ofluyum' cevabını verdiğimiz zaman insanların gözünde her zaman bir ışık gördük. Vatanını milletini seven dürüst insanlar olarak baktılar bize. Bu yaşıma kadar Of'u en güzel şekilde temsil etmeye çalıştım. Romatem, rehabilitasyon hastaneler zinciri olarak Avrupa'da ilk 5'te. Bu arada bir sağlık koleksiyonuna başladım. Önce eski sağlık fotoğraflarını toplayarak başladık. Çeşitli objelerle şuanda Türkiye'nin en büyük tıp müzesini yapacak kadar ciddi bir koleksiyonumuz oldu. Bunların bir kısmını sergiliyoruz. Sayın Of Belediye Başkanımızın önerisiyle bu tıp müzesini inşallah Of'ta açacağız. Trabzon'da ve Rize'de tıp fakülteleri var. Of'tan çıkan bir çok iyi ve tanınmış doktorlarımız, sağlıkçılarımız var. Of ilçemizin tıp alanında geriden gelen bir potansiyelimiz var. Müzenin içerisinde Of'ta yetişmiş Hüseyin Avni Uygun'dan Ali Akyüz'e kadar rahmetli kardeşimiz Erhan Saral, Sabahattin Koç gibi birçok doktorumuz hayat hikayeleriyle bu müzede yer alacak. Böyle bir müzeyi Of'a kazandırmak en büyük hayalimdi. Müzede Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserleri yer alacak. Ancak Cumhuriyetle başlayan o büyük sağlık kalkınmasını, sağlıktaki eğitim kalkınmasını, 1930'lu yıllardaki üniversiteler reformunu, Refik Saydam'ların sıtma aşısıyla başladıkları o büyük mücadeleyi, ürettikleri aşılarla neleri başardıklarını da burada göstereceğiz. Doktorların, sağlıkçıların, öğrencilerimizin kısacası herkesin ziyaret edebileceği bir müzeyi Of'a kazandıracağız. Turistlerin de ilgisini çekebilecek bir müze oluşturacağız inşallah. Müze için bütün materyallerimiz hazır. Müze için gereken yer konusunda başkanımız bize yardımcı olacak. Bana verilen hayatımın en değerli en anlamlı hediyesini ömür boyu saklayacağım. Çocuklarıma da bu armağanı saklamalarını vasiyet edeceğim" diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber