ÖRS AYA GİTMEK YOK AYSONUNU GETİRMEK VAR

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, “Milletin gündeminde Ay’a gitmek yok, ay sonunu getirmek var.” dedi.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs yaptığı basın açıklamasında, milletin sorunlarını yerinde dinlemek ve bu sorunları TBMM’de gündeme getirerek, takipçisi olmak için Milletvekilleri ve Genel İdare Kurulu üyeleri ile Anadolu’yu il il gezdiklerini ifade ederek şu görüşlere yer verdi “Genel Başkanımız Meral Akşener, pandemi sürecinde de Türkiye’yi ilçe ilçe gezerek, vatandaşlarla buluşuyor, esnafın sorunlarını dinliyor. Bu çerçevede Milletvekillerimizle Anadolu’yu arşınlıyoruz. Anadolu’yu dinliyoruz. Trabzon Milletvekili olarak bu ay Aksaray, Kırşehir, Ordu ve Mersin illerimizdeki programlara katıldım. Gittiğimiz her yerde vatandaşın İYİ Parti’ye ilgisini gözlemliyoruz. İYİ Parti’ye katılımlar giderek artıyor. Köylerden Beldelere, ilçelerden, illere her yerde kalabalık katılım törenleri gerçekleştirdik. Üye sayımız çığ gibi büyüyor. İYİ Parti Milletvekilleri, teşkilatlarımızla birlikte  Türkiye’nin her bölgesinde vatandaşlarımızla buluşuyoruz, esnafı ziyaret ediyoruz, sokağın sesini dinliyoruz. Millet kendini dinleyen, kendine dokunan siyasetçiyi özlemiş. Bakkal, kasap, manav, berber, kahveci, çay ocağı, kantinci,  kırtasiyeci, nalbur, restoran işletmecisi kan ağlıyor.  Kamyoncu, dolmuşçu, servisçi derman arıyor. Pandemi, zaten zor durumda olan 2 milyona yakın esnafı komaya soktu. Kira, vergi ve giderlerin altında ezilen esnaf, ‘Siftah yapamıyoruz, tenceremiz kaynamıyor’ diyor, muhatap arıyor. İktidar sahipleri Taklacı saray danışmanlarını değil, esnafı dinlesinler, TUİK’in ısmarlama rakamlarına değil, sokağa baksınlar, kapanan kepenkleri görsünler, işsiz kalan çalışanların sesine kulak versinler. Dar gelirlimiz, esnafımız perişan oldu. Covid-19 salgınından önce de ekonomik olarak zor günler geçiren, sıkıntı yaşayan, kirasını, primini, vergisini ve sabit giderlerini ödemekte zorlanan esnafımız, bu dönemde iyice dibe vurdu. Maalesef onları duyan yok. Açıklanan destek paketleri allanıp-pullanıp TV ekranlarında gösteriliyor, yandaş medya sayfalarında sayfa sayfa yazılıyor, esnaf ayda 500 -750 TL kira yardımıyla hangi kirayı ödeyeceğiz diyor. Buna rağmen birçok esnaf müracaat ettiği halde bu yardımlardan bile faydalanamadığını söylüyor.”

AK Parti iktidara gelirken ‘kimsesizlerin kimsesi, sessiz yığınların sesi olacağız’ demişti. Ama bugün baktığımızda sahada yoklar. Biz İYİ Parti olarak sahadayız. Bugün sahada İYİ Parti var. Kimsesizlerin kimsesi İYİ Parti olmuştur. Sessiz yığınların sesi İYİ Parti olmuştur. Esnafın, evine ekmek getiremeyen dar gelirlinin, iş bulamayan gencin, traktörü haciz edilen köylünün umudu İYİ Parti olmuştur.”

Örs, açıklamasında milletin gündemi ile iktidarın gündeminin farklı olduğunu belirterek “Milletin ortak derdi geçim sıkıntısı. Her gece ekranlarda tartışılan, yandaş medyada yazılan çizilen konuların vatandaşta bir karşılığı yok. Vatandaşın gündemi ne  Boğaziçi Rektörü, ne  yeni Anayasa ne de Uzay. Milletin gündeminde Ay’a gitmek yok, ayın sonunu getirmek var. Kirayı nasıl öderim var, elektriği-doğalgazı nasıl öderim var. Her gün yüzüne bakan işsiz evladına cep harçlığı nasıl veririm var. Bugün fakirlik virüs gibi tüm ülkeye yayılmış durumda. İktidar suni gündemler ile milleti oyalamaktan vazgeçmeli, acilen ülkenin ve milletin gerçek gündemine dönmelidir.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber