ÖRS:Recep Ali Düzenli'nin vefatını meclise taşıdı.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, Dernekpazarı'nda yılan sokması sonucu hayatını kaybeden Recep Ali Düzenli'nin vefatını TBMM'ye taşıdı.

Örs; yılan, akrep vb. hayvanların ısırma ve sokma vakalarına karşı Trabzon'da panzehir bulunup, bulunmamasına ilişkin TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Örs, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Trabzon Dernekpazarı'nda çok üzücü bir olay yaşadık.
Dernekpazarı ilçemizde 31 Mayıs 2020 günü bahçesinde çay toplarken yılan ısırması sonucu Recep Ali Düzenli adlı vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Öncelikle, Recep Ali Düzenli Hocamıza Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Olay sonrası yakınları tarafından “yılan sokmalarına karşı Trabzon’daki hastanelerde panzehir yoktu” ifadeleri yerel basında yer almıştır. Bu çok ciddi ve araştırılması gereken bir iddiadır." dedi.

Konu ile ilgili Sağlık Bakanı tarafından cevaplanmak üzere TBMM Başkanlığına soru önergesi veren İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs, önergesinin gerekçesinde; "Trabzon'un Dernekpazarı ilçesinde 31 Mayıs 2020 günü bahçesinde çay toplarken yılan ısırması sonucu hayatını kaybeden öğretmen Recep Ali Düzenli'nin yakınları tarafından “yılan sokmalarına karşı Trabzon’daki hastanelerde panzehir yoktu” iddiasında bulunulmuştur. Basına yansıyan haberlerde bu tür akrep, yılan ve benzeri ısırma ve sokma vakaları için bakanlık planlaması nedeniyle panzehirlerin Ordu ilinde tutulduğu, buradan ilgili bölge illerine sevk edildiği ifadeleri yer almaktadır. Nihayetinde söz konusu vakada panzehir, Ordu ilinden Trabzon'a getirilinceye kadar hasta hayatını kaybetmiştir." diyerek Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılması için 5 soru sordu.

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Dr. Hüseyin Örs’ün Bakana sorduğu sorular şunlardır:

1-Haberlerde yer aldığı gibi Sağlık Bakanlığının planlaması nedeniyle akrep, yılan ve benzeri ısırma ve sokma vakaları için panzehir Trabzon'da yokmu dur? Orta ve Doğu Karadeniz bölgesi için olası vakalar için gerekli panzehir sadece Ordu'da mı vardır? Ordu'da var ise bunun toplum sağlığına ve bilimsel temellere dayandırılacak gerekçesi nedir?

2-Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yıllardır bölge halkına hizmeti veren Karadeniz Teknik Üniversitesi Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Trabzon Nümune Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi gibi çok sayıda hastane ve sağlık altyapısı ve birikimi olan Trabzon başta olmak üzere, Giresun'da, Rize'de, Artvin'de, Bayburt ve Gümüşhane'de panzehrin olmamasının mantığı ve bilimsel bir gerekçesi var mıdır?

3-Bu üzücü vaka sonrası, Trabzon ve diğer bölge illerimizde panzehir bulundurulması ve gerekli tedbirlerin alınması yönünde Bakanlığınızca yeni bir planlama, proje ve çalışma yapılması söz konusu mudur?

4-Ülke genelinde akrep, yılan ve benzeri ısırma ve sokma vakaları için gerekli olan panzehirler hangi bölgelerde, hangi illerde ve hangi sağlık kurum ve kuruluşlarında bulunmaktadır?

5-Bir daha böyle üzücü vakaların yaşanmaması için Bakanlığınızca ülke genelinde üniversiteler ve özel sağlık kuruluşları ile işbirliği içinde bilgi, birikim ve panzehir, gerekli ilaç paylaşımını kapsayan yeni bir proje ve çalışma yapılması söz konusu olacak mıdır?

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber