RİZEDE LİSELER ARASI EZAN OKUMA YARIŞMASI YAPILDI

İKİZDERE-Rize’de yapılan Ezan Güzel okuma ve Hafızlık Rize il yarışmasında İkizdere AİHL öğrencilerinden Ahmet Kaçar Ezan okumada 2.olurken Hafızlık yarışmasında Esma Polatlı ise 3.oldu.

İkizdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Gündüz Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Güneysu ve Çayeli’nde yapılan yarışmalarda derece almalarını değerlendirdi. İlçe Milli Eğitim Müdürü açıklamasında ‘’Güneysu Kaptan Ahmet Erdoğan İmam Hatip Lisesinde Ortaokul ve Lise öğrencileri arasında yapılan İl Birinciliği Genç Bilaller Ezan güzel okuma yarışmasında ilçemizdeki AİHL öğrencisi Ahmet Kaçar Rize 2.oldu. Yarışmanın Jüri Üyeliğini Güneysu Müftüsü Abdülkerim Çelik, RTEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Hüseyin Talha Fırat, Müftü Yusuf Karaali Yüksek İhtisas Merkezi Öğretim Görevlisi Rıfat Aydın, Şehit Onur Kılıç Kız Anadolu Lisesi İHL Meslek Dersleri Öğretmenleri Habip Baş ve Hüsamettin Arslan yaptı.

Ayrıca Din Öğretimi Genel Müdürlüğü talimatıyla yapılan mesleki yarışmalardan kız ortaokul öğrencileri arasında gerçekleştirilen "Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması Çayeli Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde yapıldı. Yarışmanın Jüri Üyeliğini RTEÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Fatmanur Keskin, Çayeli İlçe Müftülüğü Kuran Kursu Öğreticileri Selma Morgül ve Meral Topal, Kaptan Ahmet Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi İHL Meslek Dersleri Öğretmenleri Elif Dindar, Ardeşen Anadolu İmam Hatip Lisesi İHL Meslek Dersleri Öğretmeni Melek Ofluoğlu yaptı.

Yarışmada "Genç Muhafızlar Hafızlık Yarışması" kategorisinde; Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencimiz Esma Polatlı Rize 3.sü oldu.

Kur'an'ı ezberleyen ve ezberlediği ayetleri hayat rehberi edinen kimseler için cennetin en yüksek seviyesi vaat edilmiştir. Peygamberimiz buyurdular ki: "Kur'an ehli (yani onu okuyan, onunla amel eden) cennete girdiği vakit kendisine: “Oku ve yüksel!” denilir. O da okur ve yükselir. Ona her ayet için bir derece verilir. Böylece o, bildiği ayetleri sonuna kadar okur ve her biri için bir derece alır.

Öğrencilerimizi tebrik ediyor, emeği geçen idareci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Çalışınca başarılı olmamak için sebep yok. Bütün

öğrencilerimizin her türlü etkinliğe katılmasını istiyoruz bu konuda öğrencilerimizi teşvik etmek için

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber