Saadet Partisi il başkanı   Cevat KURT basın açıklaması

Saadet Partisi il başkanı   Cevat KURT  Büyük bir medeniyetin ve mirasın temsilcisi, aziz vatanımız Türkiye zor günlerden geçiyor. İçeride ve dışarıda ciddi problemlerle karşı karşıya bulunuyoruz.
Dünyanın bu en güzel ülkesinde yaşamanın hep bir bedeli olmuştur ve olacaktır, bunu da biliyoruz. Bir bakıma bu coğrafyanın kaderi budur.
Böylesine zor bir coğrafyada yaşamak, ayakta kalmak ve geleceğe güvenle yürümek için ihtiyacımız olan şey ise birlik ve beraberliğimizdir. Bizim asıl gücümüz budur.
Bu aziz millet, tarihte karşılaştığı her türlü zorluğun üstesindenbirlik ve beraberliğiyle gelmiştir.

ÜLKEYİ YÖNETENLER SORUMLU DAVRANMALIDIR
Böylesine önemli bir ülkeyi yönetenler de, ülkenin birlik ve beraberliğinin sağlanması ve huzurun bozulmaması için çaba göstermek zorundadırlar.
Fakat üzülerek görüyoruz ki, ülkeyi yönetenler hem kullandıkları dil, hem de siyaset yapma biçimleriyle insanları ayrıştırmakta, ötekileştirmekte ve kutuplaştırmaktadır. Bizim için en büyük tehdit ve tehlike budur.
Bugün Türk siyasetinde örneği görülmemiş ölçüde bir kutuplaşma yaşanmaktadır. İçeride ve dışarıda karşılaşılan problemlerin varlığını kabul etmek ve bunların çözümü için iktidarıyla-muhalefetiyle birlikte hareket etmek yerine,bu problemlerin varlığını inkâr etmek, bunları dile getirenleri farklı şeylerle itham etmek, hep bir iç ve dış düşman aramak çabaları maalesef çözüme katkı sağlamamakta, ülkemize zarar vermektedir.

SAADET PARTİSİ UMUT OLMUŞTUR
Gücünü bu milletin inancı, kültürü ve değerlerinden alan Saadet Partisi, 50 yıllık tecrübesiyle bu tehlikeye işaret etmekte ve herkesi birlik ve beraberliğe çağırmaktadır.
Milli Görüş hareketinin Bilge Lideri, Genel Başkanımız Sayın Temel Karamollaoğlu, ötekileştirici, dışlayıcı, kutuplaştırıcı dilin aksine sevgiyi esas alan, birleştirici ve kucaklayıcı bir dil kullanmakta, bu anlayışla siyaset yapmakta, adeta milletimizin daralan gönlünü ferahlatmaktadır.
Hepinizin bildiği gibi, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da yapılan 7. Olağan Kongremizin ana teması da bu kardeşlik ve birlik vurgusu olmuştur.
Türkiye’de bütün toplumsal kesimlerin büyük bir dikkatle takip ettiği ve takdirle karşıladığı konuşmasında Genel Başkanımız, büyük Türkiye’nin fotoğrafını çizmiş, onun gücünü ve potansiyelini göstermiş, farklılıklarımızın zayıflık değil zenginlik olduğunu ortaya koymuş, problemlerin çözümü için temel şartın birlik ve beraberlik olduğunu vurgulamış ve 82 milyona “Bu ülke hepimizin” demiştir.

YENİ BİR TOPLUMSAL SÖZLEŞMEYE İHTİYAÇ VAR
Sayın Genel Başkanımız, bütün partilere seslenerek, “Gelin yeni bir toplumsalmutabakat sağlayalım. Gelin ülkemizi bir rövanş cumhuriyeti olmaktan kurtaralım.İhtilaflarımızın, hırslarımızın kör karanlığında kaybolmak yerine, ittifaklarımız üzerinden yeni bir toplumsal sözleşme imzalayalım. Hep birlikte yeni bir gelecek inşa edelim” çağrısında bulunmuş, bu çağrı aziz milletimizin vicdanlarında büyük bir karşılık bulmuştur.


BÜTÜN PROBLEMLERİN ÇÖZÜMÜ, BİRLİK VE BERABERLİKLE MÜMKÜNDÜR
Değerli basın mensupları,
Eğer birlik ve beraberlik yoksa ekonomik problemleri çözemezsiniz, ayrışma ve kutuplaşmadan beslenen terörle mücadele edemezsiniz, huzur ve asayişi temin edemezsiniz, uluslararası alanda elinizi güçlü kılamazsınız.
İşte bu nedenle, Milli Görüş siyasetinin temsilcileri olarak 50 yıldır bu anlayışla önce Hak diyoruz, Adalet diyoruz, Üretim diyoruz, Kalkınma diyoruz, Şahsiyetlidış politika diyoruz, Önce ahlak ve maneviyat diyoruz ama hepsinden önemlisi düşmanlaştırma ve ötekileştirme değil kardeşlik ve kucaklaşma diyoruz.
Aklımızdan hiç çıkarmamamız gereken gerçek ise şudur; ‘Başka Türkiye yok!’

BU HEYECAN VE İNANÇLA KONGRELERİMİZİ YAPACAĞIZ
Değerli basın mensupları,
Bu siyaset anlayışıyla önümüzdeki günlerde önce ilçe kongrelerimizi, ardından da il kongremizi gerçekleştireceğiz. Kadrolarımızı daha da güçlendireceğiz, büyük bir inanç ve heyecanla yola koyulacağız.
Bu anlayışla, Milli Görüşün temsilcisi Saadet Partisi olarak, Daha yaşanabilir Türkiye, yeniden Büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın kurulması için 50 yıl önce yaptığımız gibi, sevgi ve kardeşlik temelinde bir kez daha besmelemizi çekiyor, kollarımızı sıvıyor ve işe koyuluyoruz.
Hepinize çalışmalarınızda başarılar diliyor, aziz milletimize hep güzel haberler vereceğiniz günlerin yakın olmasını temenni ediyorum.
Allah aziz vatanımızın, milletimizin yar ve yardımcısı olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber