banner240
banner237
banner238

ŞANLI TARİHİMİZİN EBEDİ KAHRAMANLARI

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. 19 Eylül 1921 tarihinde Mustafa Kemal Atatürk’e Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mareşallik rütbesiyle birlikte Gazilik unvanının da verildiğini hatırlatan CORA, 19 Eylül’ün vatanın ve milletin birliği için büyük bir cesaret, kahramanlık ve fedakârlıkla canları pahasına mücadele ederken gazilik şerefine nail olan Gazilerimizin şeref ve şan günü olduğunu vurguladı.

Milletvekili CORA, “Aziz milletimiz, ‘ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz’ düsturuyla büyük mücadeleler vermiş; bayrağını, vatanını ve istikbalini canı pahasına korumuş, bizlere kahramanlıklarla dolu bir geçmiş emanet etmiştir. Anadolu'nun kapılarını açan, üç kıta yedi düvelde hâkimiyet kurduran, Çanakkale'de ve İstiklal Savaşı'nda tüm yokluk ve imkânsızlıklara rağmen vatanına, bayrağına ve istiklaline sahip çıkan kahraman bir ecdadın torunlarıyız. Atalarımızdan bizlere yadigar olan gaza anlayışının bir eseri olarak şanlı tarihimiz, gazilerimizin ve şehitlerimizin kahramanlıklarıyla, canları pahasına verdikleri mücadeleler ve büyük zaferlerle doludur. Dünyanın 34 farklı ülkesinde 78 şehitliği olan bir milletiz.” İfadelerini kullandı.

GAZİLERİMİZ İÇİN GEREKENLERİ YAPMAYA DEVAM EDECEĞİZ

“Gazilerimiz için her türlü imkanları seferber etmek suretiyle atılması gereken adımları atıyoruz. Her zaman destekçisi olduğumuz gazilerimiz için gerekenleri yapmaya da devam edeceğiz.” diyen CORA, sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Milletimizin ve devletimizin şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran ve vefa borcunu ifade etmek için iktidarlarımız döneminde çok sayıda düzenlemeyi hayata geçirdik. Bugüne kadar 47.437 şehit yakını, gazi ve gazi yakınımızı kamuda istihdam ettik. 21.115 ücretsiz seyahat kartını sahiplerine ulaştırdık. Görevi nedeniyle malul hale gelen gazilerimize, hayatını kaybedenlerin ailelerine en az 30 yıl hizmet yapmış gibi aylık bağladık. Şehitlerimizin ailelerinin brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konutlarının emlak vergisinden muaf tuttuk. Gazilerimize faizsiz konut kredisi sağlandık. 10 yıl süreyle kira yardımı sağladık. Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimize elektrikte en az %40, suda %50 indirim uygulanmakta. Şehitlerimizin eş veya çocuklarından birine, eşi veya çocuğu yoksa anne veya babasından birine bir araçla sınırlı olmak üzere araç alımlarında ÖTV muafiyeti var. %90 ve üzeri engeli olan gazilerimizin ÖTV muafiyetinden yararlanarak aldıkları araçları MTV'den muaf tuttuk. Şehit yakınlarımız ve gazilerimizin maaşlarında iyileştirmeler yaptık. Terörle Mücadele Kanunu’ndaki tazminat ve aylık hakkının kapsamını genişlettik. Ağır maluliyeti olan gazilerimize sağlanan bakım desteğini köy korucularını ve sivilleri de kapsayacak şekilde düzenledik. Şehit yakınları ve gazilerimizin sosyal yardımlardan yararlanabilmeleri için aranan sosyal güvence şartını da kaldırdık. Çalışan malul gazilerin maluliyet aylıkları ve emekli aylıklarının kesilmemesini sağladık. Şehit ve gazilerimizin bize emanet ettikleri çocuklarımızın eğitim hizmetlerinden pozitif ayrımla yararlanmalarına imkân sağlayan politikalarımızı uygulamaya devam edeceğiz. Yasal bir düzenleme ile 43 değişik mevzuatta yer alan şehit yakınlarımız ve gazilerimizle ilgili tüm hakları tek çatı altında topladık. Anayasamızın 10. Maddesine; “Harp ve vazife şehitlerinin dul ve yetimleri ile malul ve gaziler için alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz” ibaresini ekleyerek pozitif ayrımcılık getirdik. Şehit ve gazi çocuklarımızın Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlardan ücretsiz faydalanmalarını sağladık. 

Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Eylül Gaziler Günü'nde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimizin ve devletimizin bekası için canlarını ortaya koymuş aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi rahmetle; hayatta olan gazilerimizi de şükranla anıyorum”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber