Tabakhane Vadisi’nde Arkeolojik Kazı Çalışmaları

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Trabzon’da Tabakhane Vadisi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında tünel yapılacak alanda, arkeolojik kazı çalışması yürütülüyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, yaptığı açıklamada, Büyükşehir Belediyesinin, kentsel dönüşüm çalışması yapacağı Tabakhane Vadisi’nde tarihi eser bulunabileceği ihtimali üzerine yaptığı talep doğrultusunda bir ay önce kazı çalışması başlattıklarını söyledi.

Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü arkeologlarınca kazı sonunda hazırlanacak raporların, Trabzon Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na iletileceğini belirten Ayvazoğlu, “Şu an çalışmalar tamamlanmak üzere. Kısa süre sonra raporlarımızı kurula ileteceğiz. Kurulun alacağı karar neticesinde de gerekli çalışmalar devam edecek ve ilgili belediyeye ulaştırılacak.” dedi.

Ayvazoğlu, kazı çalışmasının Tabakhane Camisi ve köprünün çıkışındaki 50 metrekarelik bir alanı kapsadığını ifade ederek, çalışmalar nedeniyle trafiğin durdurulduğunu kaydetti.

Kazı çalışmaları sonucunda hazırlanan ve Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’na sunulacak rapor doğrultusunda tünel projesinin şekilleneceği bildirildi.

Tabakhane Vadisi’nde Arkeolojik Kazı Çalışmaları
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.