Tahran Zirvesine İlişkin Cumhurbaşkanlığından Açıklama: Suriye'de Kalıcı Çözüm Aranacak

Başkan Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya lideri Putin'in katılımlarıyla gerçekleşecek olan üçlü zirve toplantısı yarın Tahran'da yapılacak. Ziyarete ilişkin Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, ''Suriye ihtilafına kalıcı çözüm bulunması amacıyla, Astana mekanizması bağlamında sahada ve siyasi süreç kapsamında yürütülen ortak çabalar ele alınacak.'' denildi.

KRİTİK ZİRVE YARIN BAŞLIYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin'in katılımlarıyla gerçekleşecek olan üçlü zirve toplantısı yarın İran'ın başkenti Tahran'da yapılacak. Ziyarete ilişkin Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamada, ''Suriye ihtilafına kalıcı çözüm bulunması amacıyla, Astana mekanizması bağlamında sahada ve siyasi süreç kapsamında yürütülen ortak çabalar ele alınacak.'' ifadelerine yer verildi.

BÖLGESEL KONULAR GÖRÜŞÜLECEK

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, zirve esnasında mevkidaşlarıyla gerçekleştireceği ikili ve üçlü temaslarda, İran ve Rusya Federasyonu'yla ikili ilişkilerimizin yanı sıra diğer güncel, bölgesel konuların da ele alınması öngörülüyor.

İKİNCİ ZİRVE TÜRKİYE'DE YAPILMIŞTI

Toplantıda, ikincisi geçtiğimiz Nisan ayında ülkemizin ev sahipliğinde gerçekleşmiş olan üçlü zirvenin ardından meydana gelen gelişmelerin değerlendirilmesi ve ileriye yönelik atılabilecek adımların tespit edilmesi hedefleniyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber