TİCARET İÇİN HAMLELER YAPACAĞIZ!

AK Parti Ortahisar belediye başkan aday adayı Hasan Kamil Velioğlu Trabzon Konfeksiyoncular ve Tuhafiyeciler Odasını ziyaret etti.  

Oda Başkanı Ahmet Aydın’la bir süre görüşen Velioğlu, yapılacak çalışmalar hakkında da fikir alışverişinde bulundu. Kentteki ticari hayatta esnafın yaşadığı sorunlar ve işsizlik gibi ekonomik sorunları öncelikli sorunlar olarak gördüğünü ifade eden Velioğlu, “Allah’ın izniyle belediye başkanlığı görevi bana layık görülürse rutin belediyecilik hizmetlerini yapmanın başarı için yeterli olamayacağım. Bu ekonomik sorunlara katkı sunabildiğimiz ölçüde çalışmalar yapacağız. Partimiz ve liderimiz gönül belediyeciliği vizyonu çok önemsiyor. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her defasında ‘STK’larla, vatandaşımızla, muhtarlarımızla sık sık hasbihal edin’ diyor.  Eğer görev tevdiğ olursa STK’larla, muhtarlarımızla ve vatandaşımızla sürekli iç içe olacağım. Ticareti canlandırmak için cadde ve sokakları güzelleştirmek için çalışmalar yapacağız. Şehrin bel kemiğini oluşturan esnafımızı AVM’lere karşı asla ezdirmeyeceğiz. Bunun için de  çalışmalar yapacağız” dedi. 


Oda Başkanı Ahmet Aydın’da Velioğlu’na ziyareti için teşekkür ederek başarı dileklerini iletti. Aydın, kent yönetilmesinde STK’ların çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Belediye meclisinde bir STK başkanı görev alamıyor. Başkanlıktan istifa etmesi gerekiyor. Kanunlar bu yönde bu böyle olmamalı. Belediye meclislerinde hatta kent konseylerinde çoğunluk STK başkanı yada temsilcisi olmalı. Bu şehrin sıkıntılarını, esnafın yaşadığı sorunları STK başkanları biliyor. Kendi esnafı, kendi vatandaşı. Her gün bunlarla iç içe. Ayrıca belediyelerde bir de STK temsilciliği olmalı. Sorunu olan esnaf direk belediye başkanına gitmek yerine kendi temsilciliğine sorunları anlatmalı” diye konuştu.

Bahattin Baştürk

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber