banner240
banner237
banner238

Trabzon Arsin OSB Sıfır Atık Belgesini Almaya Hak Kazandı

kaynağında ayrı biriktirilmesi, geçici depolanması, ayrı toplanması, taşınması süreçlerini içine alan " Sıfır Atık Yönetim Sistemi " kurarak temel seviye Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandı.

Temmuz 2019'da yayımlanan yönetmelik çerçevesinde; tüm yerel yönetimler, kamu ve özel kurum ile kuruluşlarının ‘Sıfır Atık Belgesi’ alma yükümlülüğü bulunuyor. Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi de ilk olarak 'Sıfır Atık Yönetim Sistemi' yönetmeliğini hizmet binasında uygulamaya soktu. Binadaki katlara altılı gruplar halinde Kâğıt, Plastik, Metal, Cam, Organik ve Geri Dönüşemeyen Evsel Atık Kumbaraları yerleştirildi. Sıfır Atık Yönetmeliği kapsamında personelin masa altlarında bulunan bireysel çöp kovaları da kaldırılarak katlarda yer alan ayrıştırma kumbaraları kullanılmaya başlandı. Atık Getirme Merkezi’nde biriktirilen atıklar ise bertaraf ve geri dönüşüm için bakanlık tarafından yetkilendirilmiş lisanslı firmalara teslim ediliyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Arsin Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi, “Sıfır atık projesinin tüm süreçlerini tamamlayarak Sıfır Atık Belgesi’ni almaya hak kazandık. Geri dönüşüm alanında toplumsal bilinci yaygınlaştırmak için bu ve benzeri projelerde her zaman gerekli hassasiyeti göstereceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber