banner240
banner237
banner238

TRABZON BAROSU   10 KASIM BASIN BİLDİRİSİ

           Cumhuriyetimizin kurucusu, Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81. yılında, Atamızı saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

            Emperyalizme karşı verilen bir kurtuluş mücadelesinin ardından, bir imparatorluğun küllerinden yepyeni bir Cumhuriyet yaratan, çağdaş dünya düzeninde, laik ve sosyal bir hukuk devleti, eşit ve özgür yurttaşlık temelinde barış ve huzur içinde yaşayan bir devlet olmak ülküsünü hayata geçiren Atatürk’ün tek amacı; ilkelerinden ödün vermeyerek, çağdaş ve aydınlık bir gelecekte, tarihinden ve mücadelesinden aldığı onurlu güçle ilelebet yaşayacak olan Türkiye Cumhuriyeti için çalışan nesillerdir. O’nun izinde olmak, ”benim en büyük mirasım” dediği akıl ve bilimden uzaklaşmadan, en büyük eserini yani Türkiye Cumhuriyeti’ni hak ettiğimiz aydınlık günlere taşımak için çalışmak, çok çalışmaktır.

            Trabzon Barosu olarak, varlığımızın teminatı olan Cumhuriyete ve onun ilkelerine sonuna kadar sahip çıkmak ve bu uğurda mücadele etmek için aradığımız tüm yetkiyi Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinden alıyoruz. İnsan onuruna yaraşır, toplumsal cinsiyet eşitliğini koruyan bir ülke olmanın en temel ilkesinin laik bir cumhuriyet olduğunu; tarafsız ve bağımsız yargının, savunma ve adil yargılanma hakkının kutsallığının ancak bir hukuk devletinde mümkün olabileceğini ve bunun da mesleğimiz için ettiğimiz yemine sadık kalarak gerçekleşebileceğini asla unutmuyoruz. Bizzat Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamı ve mücadelesinden aldığımız güçle, onun açtığı bu yolda, lafla değil çalışarak, mücadele ederek yürümeye ant içmiş evlatları, kimseye boyun eğmemeyi bir meslek ahlakı olarak belirleyen evlatlar olarak bugün bir kez daha söz veriyoruz:

            Bize emanet ettiğin Türkiye Cumhuriyeti ve yaşamını adadığın ilkeler bizim varlık nedenimizdir. Bu uğurda mücadelemiz her daim aynı kararlılıkla ve kurtuluş mücadelesinin ilk ateşi ile devam edecektir. Ulusumuza kast eden iç ve dış düşmanlar karşısında yılmayacak, vazgeçmeyecek, teslim olmayacağız. Biz avukatlar, kimseye boyun eğmedik, bundan sonra da eğmeyeceğiz… Bu toprakların, sana layık evlatları olmak için emrettiğin gibi çok çalışacağız.

            Minnetle, sevgiyle ve saygıyla…

            Huzur içinde uyu Ulu Önder…

                                                                                            AV. SİBEL SUİÇMEZ

                                                                                     TRABZON BAROSU BAŞKANI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber