banner240
banner237
banner238

TRABZON BAROSU  10 KASIM BASIN BİLDİRİSİ

Emperyalizme karşı verilen kurtuluş mücadelesinin ardından, bir İmparatorluğun küllerinden yepyeni bir Cumhuriyet yaratan; çağdaş dünya düzeninde demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti, eşit ve özgür yurttaşlık temelinde barış ve huzur içinde yaşayan millet olmak ülküsünü hayata geçiren önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 82. yılında saygı, minnet ve özlemle anıyoruz.

Biz Avukatlar olarak, varlığımızın teminatı olan Cumhuriyete, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkmak ve bu uğurda mücadele etmek kararlılığını Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesinden alıyoruz.

Bizler; insan hak ve özgürlüklerine saygılı, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlayan demokratik bir ülke olmanın en temel ilkesinin laik bir Cumhuriyet olduğunu, tarafsız ve bağımsız bir yargının, savunma ve adil yargılanma hakkının ancak bir hukuk devletinde olabileceğini; bunun da mesleğimiz için ettiğimiz yemine sadık kalarak gerçekleşebileceğini asla unutmuyoruz.

Bu bilinçle; Ulu Önderimizin bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti Devletini korumak ve kollamak iradesiyle; Atatürk Devrim ve İlkeleri ışığı altında aynı kararlılık ve azimle mücadelemizi sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyor, Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü Özlemle, Minnetle ve Saygıyla anıyoruz.

AV. SİBEL SUİÇMEZ

TRABZON BAROSU BAŞKANI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber