banner240
banner237
banner238

TRABZON BAROSU  19 MAYIS ATATÜRK’Ü ANMA, GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI

                Atamızın Samsun’a gelişinin amacı kurtuluş ve kuruluş mücadelesini Anadolu’dan başlatarak millet iradesine dayalı bağımsız bir Türk Devleti kurmaktı. Bu nedenle 19 Mayıs 1919 kurtuluş mücadelesinin ve kuruluş iradesinin başlatıldığı çok önemli bir tarihtir.

                Bu amaçla başlatılan yolculukta kahraman halkımız kurtuluş mücadelesine omuz vermiş ve emperyal güçlere karşı kurtuluş savaşını kazanarak tarih yazmıştır. Aynı inançla kurtuluştan sonra Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulması ülküsü gerçekleştirilmiştir.

                Dünya tarihine bu destanı yazdıran başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal ATATÜRK’ ü, silah ve devrim arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnet ve saygıyla anıyoruz.

                Atatürk’ ün Gençliğe Hitabında “Ey Türk Gençliği birinci vazifen Türk İstiklalini ve Türk Cumhuriyetini korumak olduğu” şeklinde Türk Gençliğine verdiği görevin dün olduğu gibi bugün de bilincinde olan Türk Gençliği, muhtaç olduğu gücün geçmişten gelip kendilerine ulaşan bağımsızlık duygusu olduğunun bilinciyle kendilerine emanet edilen Türkiye Cumhuriyet Devletini sonsuza tek koruyup kollayacaktır.

                Trabzon Barosu olarak; 102 yıl önce başlatılan Kurtuluş ve Kuruluş mücadelesiyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti’mizin İlke ve Devrimleri doğrultusunda aynı inanç ve azimle mücadele edeceğimizi belirtiyor, Ulusumuzun 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Spor Bayramını kutluyoruz.

                                                                                                                                                 AV. SİBEL SUİÇMEZ

                                                                                                                           TRABZON BAROSU BAŞKANI

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber