TRABZON GÜNLERİ ANKARADA

Trabzon Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Koordinasyonunda gerçekleştirilen Trabzon Günleri’nin açılış töreni Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Açılış törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Güvenlik Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, TBMM Grup Başkan Vekili Mehmet Muş, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, eşi Şenay Ustaoğlu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Ahmet Kaya, Hüseyin Örs, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, bazı illerin milletvekilleri, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, il protokolü ile çeşitli illerden gelen vatandaşlarımız katıldı.

Törende yapmış olduğu konuşmasında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Trabzon, kültürünü yansıtan değerleriyle bugün Ankara’da çok güzel bir organizasyona imza atmıştır. Bu organizasyon Trabzon’un sıcaklığını, tüm değerlerini ülkemize tanıtmaya vesile olacaktır.” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ise konuşmasında, “ Ankara’da Trabzon’un kültürünü yaşatan hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Bilinmelidir ki Trabzon her zaman ilklere imza atan bir şehirdir” ifadelerine yer verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, “İlimizin zengin kültürünü 14 yıl boyunca Ankara’da en güzel şekilde sergileyen hemşerilerimize, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise; “Binlerce yıllık köklü tarihi, sayısız kültürel zenginliği, tarifsiz tabiat güzellikleri, doyumsuz doğa manzaraları, eşsiz lezzetleri, sporun, sanatın ve müziğin şehri, Karadeniz’in göz bebeği Trabzon’umuzu başkentimiz Ankara’da tüm kültürel değerleriyle tanıtıyor olmaktan büyük bir mutluluk ve onur duymaktayız.

Sıla hasretiyle yanıp tutuşan hemşerilerimize ve ilimize ilgi duyan, merak eden misafirlerimize, güzel Trabzon’umuzu bir nebze olsun yaşatmak ve tanıtmak için dört gün süreyle burada bulunacağız.

Birlik ve beraberlik duygularımızın daha da güçlenmesine vesile olacağına inandığımız organizasyonumuza katılımlarından ötürü bakanlarımıza ve kıymetli haziruna şükranlarımı arz ediyor, organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.” dedi.

Trabzon Milletvekili Muhammet Balta da, “ Hemşerilerimiz bu özel günü özleyerek beklemektedirler. Bundan dolayı organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, bakanlarımız ve beraberindekilerle birlikte Trabzon’un öne çıkan değerlerinin ve yöresel ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi.

Ankara Atatürk Kültür Merkezinde dört gün sürecek olan Trabzon Günleri’nde çeşitli etkinlikler ve paneller gerçekleştirilecek olup şehrimizin her yönüyle tanıtılacağı etkinlikler 21 Nisan Pazar günü sona erecektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber