TRABZON GÜZEL BİR MÜZE KÜTÜPHANESİNE KAVUŞUYOR

Bugün Ortahisar ilçesinde gezi yapan Emiroğlu Medya & Reklam ve Yayıncılık Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sami Emiroğlu ve Trabzon Eski İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Öncel Koç, Trabzon Eski Milletvekili ve Belediye Başkanı Asım Aykan’ın katkıları ile gerçekleştirilen Ortahisar Turistik Amaçlı Özel Planlama alanını gezdiler.

Alanda inceleme yapan Emiroğlu ve Koç şunları belirtti; ‘’Trabzon’da 23 yılı aşkın bir süre Valilik yapan Yavuz Sultan Selim anıt heykelinin kaidesinde ki tahribatları görünce çok üzüldük. Ancak heykelin hemen arkasında oluşturulan Trabzon Muhibbi Müze Kütüphanesi’ni gördük.’’

Kütüphane ’ye doğru inceleme gezisi yapmak için giden Emiroğlu ve Koç, kütüphane müdürüne teşekkür ettiler.

Emiroğlu sözlerinde şunları belirtti; ‘’Muhibbi Müze Kütüphanesi binasını gezdik, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Ahmet Emin Akgün’den yapılan hazırlıkları dinledik. Bu müze kütüphanesi Trabzon’un Kültür ve Sanat hayatı için önemli bir kazanım olmuştur. Bu ilgisinden ve düzenli çalışmalarından dolayı Sayın Müdürümüz Akgün’e teşekkür ederim.’’ dedi.

İncelemelerine devam eden ikiliden Koç; ‘’ Trabzon’u anlatırken birçok yazar Fatih’in fetih ettiği, Yavuz Sultan Selim’in 23 yıl Valilik yaptığı, büyük Cihan Padişahı Kanuni Sultan Süleyman’ın doğup büyüdüğü kent olarak tarif eder. Ancak sahilde Türk-Macar Dostluk Parkında Kanuni Sultan Süleyman’ın anıt heykeli kaidesi ve çevre düzenlemesinde ki olumsuzluklar bu tarihi kent için üzücü bir durum. İl ve İlçe Belediyelerimiz, İl Kültür ve Turizm müdürlüğümüzün ortak yürüteceği bir program ile gerekli çalışmaları yaparak olumsuzlukları gidereceklerine inancımız tam.’’ dedi.

İkili gezisinin son durağı olarak Haberim Hamsi & Manşet 61 Haber Bürosuna uğrayarak çay içtiler. Eski günleri yad eden Emiroğlu ve Koç hatıra fotoğrafı çektirerek ayrıldılar.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber