banner240
banner237
banner238

TRABZON TEK YÜREK İSTİKLAL MARŞI’NI OKUDU

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 100’üncü kuruluş yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda Trabzon tek yürek oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun günler öncesinden yaptığı çağrıya coşkuyla karşılık veren Trabzon halkı, dün akşam saat 21.00’de evlerinin balkonlarına çıkarak hep bir ağızdan İstiklâl Marşı’nı söyledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, koronavirüs önlemleri nedeniyle tüm Türkiye’de olduğu gibi Trabzon’da evlerde kutlanırken, Büyükşehir Belediyesi bayram coşkusunu yaşatmak için yaptığı organizasyonlarla tam not aldı. Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın bayram sabahı şehir genelinde verdiği konserler ve sergilenen animasyon gösterileri, tüm kesimler tarafından coşkuyla karşılandı.

DUYGU DOLU ANLAR YAŞANDI
Dün akşam saat 21.00’de ise tüm Trabzon adeta tek yürek olarak, ellerinde Türk bayraklarıyla hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı seslendirdi. Şehir genelinde yankılanan coşkulu ses, herkese duygu dolu anlar yaşattı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu da eşi Sevcan Zorluoğlu ve çocukları ile birlikte ellerinde bayraklarla İstiklal Marşı’nı söyledi.

HEMŞEHRİLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM
Gördüğü manzara karşısında duygulandığını ifade eden Başkan Zorluoğlu “Bu bayram hepimiz için farklı bir tecrübe oldu. Koronavirüs önlemleri ve sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Meclisimizin 100. kuruluş yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız için kutlama törenleri gerçekleştiremedik. Biz de özellikle çocuklarımızın ve halkımızın bayram coşkusundan geri kalmaması için önce şehir genelinde bando konserleri düzenledik. Çocuklarımız için animasyon gösterileri hazırladık. Gün içerisinde tüm Trabzonluların pencerelerinden, balkonlarından konserlerimize eşlik etmesi bizleri çok mutlu etti. Akşam saat 21.00’de ise hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuduk. Duygulu bir akşam oldu. Evlerimizde olsak da bayram coşkusunu yaşadığımıza inanıyorum. Tüm hemşehrilerime meydana gelen güzel manzara nedeniyle teşekkürlerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.

VİDEO: MUHLİS ESERCAN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber