banner240
banner237
banner238

Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU: ŞEHİT AYBÜKE ÖĞRETMENİ EŞŞİZ KILAN İDEALİZMİDİR

TÜRKAV olarak ifade etmekteyiz ki; Yerlerin fiziki ve beşeri durumları aynı değildir. Öğretmenlerin eşsizliği ise mesleğinin ötesinde idealizmidir. Buradan bakarken bu iki özelliği kısaca kamuoyu ile paylaşmakta fayda vardır.

Fiziki özellikler, dağlar, akarsular, doğal bitki örtüsü, hayvanlar ile toprak özelliklerini kapsar. Beşeri özellikler, insanları ve insan eseri varlıkları (binaları, barajları yerleşim yerleri, yolları) kapsar. Öğretmen Aybüke Yalçın, fiziksel ve beşeri özellikleri öğrencilerine anlatmak, geleceğin sağlam karakterli insanlarını yetiştirmenin yanında, onların şuurlu olması için zor şartlara aldırış etmeyerek çocuklarla buluşmuştu. Çünkü İnsan yeryüzünde var olduğu andan beri etkileşim halindedir. Öğretmenle toprakların verimliliğini ve akarsuların varlığından söz etmek mümkün olacaktır. Öğretmelerimizin idealizmine karşı olup, verimli toprak istemeyenler ile şuurlu insana tahammülü olmayanların, alçaklıklarına Aybüke öğretmende şehit düşmüştür.

Öğretmen, yerinizi tarif ederken diğer alanlarındaki beşeri varlıkla farkları nelerdir? Sorusuna verilecek cevap ise; sizin hayatınızı nasıl yönlendirdiğini veya etkilediğini değerlendirmekle bakılması yeterlidir. Şehit Aybüke Yalçın’ da bu idealizmdeydi… Bu çabasını gören alçaklar beş yıl önce TÜRKAV mensubu Öğretmen Aybüke’yi şehit etmiştir. TÜRKAV Yönetim kurulumuzla Öğretmen Aybüke Yalçın’ın şehit edilişinin beşinci yılı olan bu gün yâd ederek, Allah’ tan rahmet diliyoruz.

Ruhları şad olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber