banner240
banner237
banner238

TRT Haber Spikerinden İç Hastalıkları Uzmanına İlginç Soru: Demir-Döküm Tava Kullanmak Demir Eksikliğine İyi Gelir mi?

Türkiye, bu yıl çok ilginç bir dönemden geçiyor. Dünyayı etkileyen koronavirüs salgınıyla birlikte Ramazan ayının da başlaması sağlık anlamında insanların kendilerine iki kat daha fazla dikkat etmesi gerekliliğini doğurdu.Bağışıklık sistemine karşı alınması gerekenlerle ilgili televizyonlarda yayınlar yapılırken TRT ekranlarında ilginç anlar yaşandı.

"DEMİR EKSİKLİĞİNE KARŞI DEMİR-DÖKÜM FAYDALI OLUR MU?

"TRT Haber ekranlarında İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayça Kaya, bağışıklık sistemiyle ilgili "Ülkemizin bağışıklık konusunda demir eksikliği açısından taranması lazım. Bu doğrultuda tedavileri yerine koymak lazım. D vitamini eksikliği de bağışıklığı düşürüyor" ifadelerini kullandı.Bu sözler üzerine TRT Haber spikeri Sermin Baysal Ata şu ilginç soruyu yöneltti: "Şunu da hemen netliğe kavuşturmak istiyorum.

Demir eksikliği konusunda tencere-tava gibi demir-döküm malzemeler kullanmak faydalı olur mu?"Kaya da büyük bir soğukkanlılıkla soruya "Hayır olmaz, pekmez de faydalı olmaz" sözleriyle karşılık verdi.

SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Spiker Sermin Baysal Ata, tepkiler üzerine şu açıklamayı yaptı: "Dün akşam konuğuma yönelttiğim 'Demir eksikliği' ile ilgili soru sosyal medyada tartışma konusu olmuş.1.Bu,bilim insanlarının da tartıştığıbir konudur. Merak edenler bu konuyla ilgili bir çok makale bulabilir,literatüre bakabilir.2.Bu aynı zamanda bazı izleyicilerimizin de bize yönelttikleri bir sorudur.

Bir moderatör olarak izleyicilerimizin merak ettiği soruları konuğuma yöneltmemden daha doğal bir şey olamaz.Bilim insanlarının tartıştığı ,bazı izleyicilerimizin de merak ettiği bir konuyu gündeme getirmem nedeniyle maruz kaldığım art niyetli ve kaba eleştirileri kamuoyunun vicdanına bırakıyorum."
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber