(TÜRKAV)Trabzon Başkanı Kenan KURU 10 OCAK BASIN ÇALIŞANLARI GÜNÜ MESAJI YAYIMLADI

HABER ALMA HAKKINDA 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER

ZOR BİR DÖNEMDEN GEÇİYORUZ. Toplumsal görevlerimizi Gazeteci, STK… gibi sorumluluklarla yapmak önemli yere sahiptir. İnsan kendi başına bir değerdir. Hizmet sunan Kamu Çalışanlarıyla, hizmet alan bütün insanlarımızın bu zor dönemden birlik ve dayanışma ile çıkılacağını özellikle belirterek, gazete çalışanlarıyla haber alma hakkını yerine getiren Basın çalışanlarımızın da hakkını teslim etmeyi önemli görüyorum.

Değerli Basın Mensupları, TÜRKAV, yürütme erkinin hizmet alanındaki varlığıyla sağlıkta, eğitimde, tarımda, ormanda, alt yapıda, güvenlikte ve yerel yönetimde, her kademede görevler yerine getirmektedir. Yapılan bu hizmet alanlarındaki faaliyetlerinde toplumun bilgilendirilmesi basın aracılığıyla basın çalışanlarınca olmakta ve toplum aydınlatılarak bilgilendirmektedir. Yanı basın çalışanları çok önemli haber alma hakkını yerine getirirken kendi başına bir değerdir ve aynı anlayışla amaçtır.

HABERLEŞME HÜRRİYETİ

Herkes haberleşme hürriyetine sahiptir. Haberleşmenin objektifliği esastır. Buradan bakarken basın çalışanlarının ne kadar önemli görev sahibi olduğu görülmektedir. Basın ve basın çalışanları bu hürriyete sadık kalarak çok önemli sorumlulukla kamuoyunu aydınlatmaktadır. Kanunlarda, İnsan hakları sözleşmeleri protokollerinde güvece altına alınmıştır. Sivil Toplum Kuruluşlarıyla Basın çalışanları, toplumun aynası durumundadır. Bu ayna her amaç ve gaye için ayrı kabiliyette ve vasıftadır. Bunu kabul etmek zorundayız.

10 Ocak, çalışan gazeteciler gününde basın çalışanlarını sayı çokluğu ile değerlendiren bir anlayış, bir mana ifade eder mi?

10 Ocak, çalışan gazeteciler gününde, basın çalışanlarının güvencesinin olmasını TÜRKAV olarak objektif haber alma hakkında çok önemli olduğunu buradan ifade ediyoruz. Yoksa bir binanın ağzına kadar akçeyle dolmasını temenni eden gazete patronlarının, basın çalışanlarına bakışı objektif haberciliğin önündeki engel olmaya devam edecektir.

“Aydın toplum, objektif habercilikle mümkündür” ifademizin önemini burada görmek gerekecektir. “gazete çalışanları sıradan bir insan değildir” sağlam gözlü insanlar olarak baktıklarını aslı değerinde görürler ve tek olanın çift olduğunu iddia etmezler.

Ancak, göz rahatsızları böyle değildir. Onlar gözlerindeki rahatsızlıktan dolayı konuyu olduğu gibi görmek melekesinden mahrumdurlar. Biri iki olarak görebilirler. Gözlerdeki bu durum biri iki gösterdiği gibi, fikirlerdeki bakış ve kifayetsizlikler de bilgileri olduğundan farklı gösterebilmektedir.

TÜRKAV olarak 10 Ocak Çalışan gazeteciler gününü kutluyoruz.

Kenan KURU Trabzon TÜRKAV Başkanı

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber