banner240
banner237
banner238

TÜRKAV; TRABZON' UN TARİHİNDE SORUMLULUK SAHİBİ.

Manşet 61, Haberim Hamsi medyası olarakTrabzon TÜRKAV' in çalışmaları ve Trabzon için ortaya koyduğu görüşleri gündemde olmaktadır.

Gündeme dair TÜRKAV Başkanı Kenan KURU ile yaptığımız ziyaretteki açıklamalarında; Trabzon'un tarihindeki yeri ve kültürel varlığı önemli yere sahiptir. Dolayısıyla Trabzon ilgi odağıdır. Trabzon, dostluğu çok önemseyen bir şehirdir. Dolayısıyla, dost olduğu, desteklediği anlayışlara hiç bir süretle zarar vermemiştir. Geniş bir kültür sahibi olarak mutluluk yuvası Trabzon' dur. Kuruluşundan bu güne kadar Trabzon'u sekiz devrelere ayırarak inceleyebiliriz.

Bakın,bunlardan son devresi olan "Cumhuriyet'ten gönümüze Trabzon' a"  bakarken TÜRKAV, bilimselliğe dayanmayan anlayışları görmek gerektiğini ifade ederek gelmektedir. Karadeniz bölgesinin geleneksel kültür birikimi içinde ele alıp, kendine özgü bir yapı ve uygulama özelliğine Yönetim Kurulumuzun özverili çalışmalarıyla dikkat çekilmektedir.  
Şehir isimlendirmelerinden, atma türküsüne, kalesinden tabiatına, tarihi varlıklarından, kütüphanelerine, denizinden, yaylalarına kadar Trabzon' a kafa yormak sorumluluğunu TÜRKAV yapmaktadır .  Alınan sonuç Trabzon' un geleceğinde önemli olacaktır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber