Erdem Akbay 7326 Sayılı Yasaya Ait Açıklaması

Son Başvuru Tarihi: 30 Eylül 2021

İl Müdürü Erdem Akbay, yapılandırma müracaatlarında son günlerin yaklaşmakta olduğunu belirterek yapılandırma hükümlerinden faydalanmak isteyen vatandaşların 30 Eylül 2021 tarihi bitimine kadar müracaatta bulunmaları gerektiğini söyledi.

Akbay, yapılandırma düzenlemesinin vatandaşlara önemli avantajlar sağlayacağını ifade etti.

Faizler Siliniyor.

Yapılandırma kapsamında anapara borçlarının gecikme cezası, gecikme zammı veya kanuni faizleri gibi fer’ilerinin silineceğinin altını çizen Akbay, silinen fer’ilerin Yİ-ÜFE (Yurtiçi Üretici Fiyatları Endeksi) ile güncelleneceğini belirtti.

İl müdürü Erdem Akbay, peşin ödemelerde anaparaya ilave edilen Yİ-ÜFE tutarında %90 indirim olacağını ayrıca idari para ceza asıllarının%50’sinin silinerek kalan yarısına gecikme cezası ve gecikme zammı yerine Yİ-ÜFE uygulanarak güncelleneceğini söyledi.

Sigorta Prim Teşviklerinden Yararlanılabilecek.

Borçlarını yapılandıran vatandaşların ilk taksitini ve yapılandırma dışındaki borçlarını süresinde ve tam olarak ödemeleri halinde borcu yoktur yazısı alabileceğini söyleyen İl Müdürü Akbay, yapılandırma taksitlerinin ve yapılandırma dışındaki borçların süresinde ödenmesi kaydıyla da sigorta primi teşvik uygulamalarından yararlanabileceklerini belirtti.

Akbay, öte yandan yapılandırılan borçlardan dolayı icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacağını ve yapılandırmadan önce tatbik edilen hacizlerin de yapılacak ödemeler nispetinde kaldırılacağını sözlerine ekledi.

Ödemeler Peşin veya Taksitler Halinde Yapılabilecek.

İl müdürü Erdem Akbay borçlarını yapılandıran vatandaşların ödemelerini ister peşin isterlerse de taksitler halinde yapabileceklerini ifade etti. Taksit seçenekleri 6,9,12 ve 18 ay olup taksitler ikişer aylık periyotlarla ödenecektir.

Borcunuzu Yapılandırın Fırsatı Kaçırmayın.

Bugüne kadar herhangi bir nedenle borçlarını ödeyememiş vatandaşların muhakkak bu önemli fırsattan faydalanmalarını istediklerini söyleyen il müdürü Erdem Akbay, vatandaşların son başvuru tarihini kaçırmamaları temennisinde bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber