banner240
banner237
banner238

ÜNİVERSİTENİN SORUNLARI EL BİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLÜYOR…

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz Can, Üniversitenin sorunlarının çözümüne el birliği ile başlandığını  belirtti.
Rektör Can  basına yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
“Tıp Fakültesi morfoloji binası toplam 59 milyon TL. ödenek tahsisi ile  yatırım programına alındı. Bu yıl için 7.5 milyon TL. verildi. Çok yakında morfoloji binasının ihalesi yapılacak.
Ayrıca yeni Eğitim Araştırma Hastanesi için talep ettiğimiz personel ve cihazların şu ana kadar yüzde 90’ı karşılandı.
Güre Yerleşkesi içinde inşası tamamlanan Spor Bilimleri Fakültesi’ne ulaşım sağlamak amacıyla talep ettiğimiz 6.5 milyon TL.  kamulaştırma ödeneği verildi.
2020 yılı başında YÖK tarafından verilen (30) öğretim üyesi kadrosuna ek olarak (23) ilave kadro daha alındı.
Bütün bu ödenek ve kadroların alınması süreci,  başta Sayın Bakanımız Nurettin Canikli olmak üzere, ilimiz milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın ve Sabri Öztürk’ün katkılarıyla gerçekleşmiştir.
Ayrıca yerelde Belediye Başkanımız Aytekin Şenlikoğlu da Üniversitemiz adına her türlü talebimize olumlu cevap vermektedir.
Katkılarından ötürü hepsine teşekkür ediyorum.”
Diş Hekimliği Fakültesi İçin Gayretler Sürüyor
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Yılmaz Can, 2021-2022 öğretim yılında Diş Hekimliği Fakültesi’ne öğrenci alabilmek için gerekli tüm hazırlıkların gayretkeş şekilde devam ettiğini belirterek; öğrenci talebi için YÖK nezdinde aranan tüm şartları yerine getirip, , ilk planda (30) öğrenci talep edeceklerini söyledi. Rektör Can, bir yandan da Fakülte’nin fiziki mekan ile araç-gereç ihtiyaçlarını süratle tamamlamaya çalıştıklarını ifade etti. 
Diş Hekimliği Fakültesi’nin şimdilik Nizamiye Yerleşkesinde bulunan binada faaliyete başlamasını planladıklarını aktaran Rektör Prof.Dr. Yılmaz Can, bu Yerleşkenin yeni döneme hazır hale getirilmesi için de vakit geçirmeden çalışmalara başladıklarını söyledi.
Rektör Can, gerek kamulaştırma ödeneğinin çıkarılmasında, gerekse Diş Hekimliği Fakültesi’nin eğitim öğretime başlaması için sürdürülen çalışmalarda İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli başta olmak üzere, Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Kadir Aydın, Sabri Öztürk ve Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’ndan ciddi destek aldıklarını belirterek, el birliği ile hareket ettiğimizde tüm sorunların kısa sürede çözüme kavuşturulacağına inandığını dile getirdi.

HABER: GÖNÜL AYDIN

GİRESUN ORDU TEMSİLCİSİ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber