banner240
banner237
banner238

Unutulan çocuk oyunları, Ortahisar'da yaşatılacak

TRABZON'da, Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ortahisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle 'Geleneksel Çocuk Oyunları’ şenliği düzenecek. Etkinliklere katılacak ilkokul öğrencileri, unutulmaya yüz tutan çocuk oyunlarıyla hünerlerini sergileyecek. 

Unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunlarının yeniden hatırlatılması amacıyla,  Ortahisar ilçesinde, 'Geleneksel Çocuk Oyunları’ şenliği kapsamında, toplantı düzenlendi.  İlçe Milli Eğitim Müdürlüğündeki toplantıya; İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ecvet Kurt, Milli Eğitim Şube Müdürü Emrah Koşar, Okul Oyunları Koordinatör beden eğitimi öğretmeni Yaşar Bayram, Tolga Çolak ve  Murat Uruçoğlu katıldı.

Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse, unutulmaya yüz tutmuş sokak oyunlarının yeniden hayata kazandırılması gerektiğini belirterek "Bizim geleneksel bir çok oyunumuz var. Teknolojinin gelişmesiyle beraber bu tür oyunlar unutulmaya başlandı. Çocuklarımız geleneksel oyunlardan çok cep telefonu, tablet ve bilgisayar oyunlarını oynuyor. Çocuklarımızı bu geleneksel oyunlarımızdan ihmal etmemiz gerekiyor. Geleneksel oyunlarımız çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimine büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi.

'ESKİ OYUNLAR HATIRLANACAK'

Ortahisar Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ecvet Kurt da, "Çocuklarımızın sosyal gelişimine katkı sağlayacak bu etkinliğimizin sportif yanı olmasının yanında unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımızın tekrar hatırlanması açısından önemli görüyoruz. Planlamamızı bu doğrultuda yaptık" diyerek emek ve katkı sunanlara teşekkür etti. 

Şenliğe katılacak 32 ilkokuldan öğrenciler, 'yağ satarım bal satarım', 'mendil kapmaca', 'puanlı hedef', 'çift kaleli' ve 'can' gibi oyunlarla hünerlerini sergileyecek

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber