Vali Ustaoğlu 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Mesajı Yayımladı

​01 Temmuz 1926 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilen ve yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile Milletimiz denizlerinde de egemenlik hakkını kazanmış ve bu tarihi "Denizcilik ve Kabotaj Bayramı" olarak kutlamaya başlamıştır. 

1 Kasım 1937 yılında Meclis’in açılış konuşmasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Denizciliği Türk’ün büyük milli ülküsü olarak düşünmeli ve onu az zamanda başarmalıyız” sözleriyle denizcilikte ülkemizin vizyonunu belirlemiştir.

Ülkemizde denizciliğin geliştirilmesini amaçlayan Kabotaj Kanunu ile bağımsızlığımız ve denizlerimizdeki hükümranlık haklarımız perçinlenmiştir.

Bu bakımdan Kabotaj Kanunu, Türk denizciliğinin gelişmesi için büyük önem arz etmektedir.

Aklı, ruhu ve kalbi aydınlık Türk denizcisi her geçen gün daha da güçlenerek bayrağımızı, dünyanın denizlerinde sonsuza dek şerefle dalgalandıracaktır.

Bu özel günde, Türk denizciliğinin gelişmesinde emeği geçenlere ve tüm denizcilerimize şükranlarımı sunuyor, başta denizcilerimiz olmak üzere tüm halkımızın bayramını kutlarken tarihimize iz bırakan tüm denizci kahramanlarımızı ve denizlerde hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber