banner240
banner237
banner238

Yeşilay ekibi, formatör öğretmenlerle bağımlılıkla mücadele için bir araya geldi

TBM’Yİ ÖNEMSİYORUZ
Trabzon Şube Başkanı Işıl Demir Güner, Yeşilay’ın sigara, alkol, uyuşturucu, teknoloji bağımlılığı ve sağlıklı yaşam alanlarında yaş gruplarına özelleştirilmiş ve alan uzmanları tarafından hazırlanmış içeriklerden oluşan Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) formatör öğretmenler ile çalışmalar yaptığının altını çizerek, “Bağımlılık, hangi yaş grubuna, nasıl anlatılması gerektiği üzerinde ciddi düşünülmesi ve karar alınması gereken çok hassas bir konudur.  Siz formatör öğretmenlerimizle birlikte öğrencilerimize bağımlılıklar alanında doğru ve güvenilir bilgileri ulaştırmak için çalışacağız. Bu noktada TBM’yi çok önemsiyoruz. TBM bir görev değil milli bir ödevdir. Her öğretmenin bu mücadeleye katkı vermesini arzuluyorum. Bu eğitimlerin de milyonlarca öğrencimize ve velilerimize ulaştırılması, daha da yaygınlaştırılması konusunda elimizden gelen desteği vereceğimizi belirtmek istiyorum” dedi.


TRABZON’DA 2 BİN KİŞİYE EĞİTİM
Başkan Işıl Demir Güner, formatör öğretmenler ile Trabzon’da 8 program gerçekleştirdiklerini belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “İlimizde 13 formatör öğretmen olup okullarımızda görev yapan tüm rehber öğretmenler Türkiye Bağımlılıkla Mücadele (TBM)eğitimi alıp öğretmen, veli, öğrenci, yardımcı personele yönelik eğitimler verilmektedir. Formatör öğretmenlerimiz tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde Milli Eğitim personeli, olgunlaşma enstitüsü ve halk eğitim kursiyerlerine, okul servis şoför ve rehberleri, Trabzon Müftülüğü bünyesinde, müftülük personeli, camilere, Büyükşehir Belediyesinde, büyükşehir personeli ve TİSKİ ekibine, Eğitim Bir Sen Trabzon Şubesi    Okul Temsilcileri, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Esnaf ve Sanatkarlar, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Kız Öğrenciler, Türk Eğitim Sen Trabzon Şubesi Okul Temsilcileri’ne toplamda 2 bin kişiye bağımlılıkla mücadele eğitimi verilmiştir. Sizlere bu duyarlılığınızdan dolayı teşekkür ediyrum.”
BAĞIMLILIK HASSAS BİR KONU
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Başkanı Köksal Boz, “Yeşilay’ımızda Bölge başkanlıkları oluşturuldu. Yeşilay’ımızın Trabzon’da 3 tane yeri var. Bir bölge başkanlığı binası, bir şube ofisimiz ve YEDAM’ımız ile bağımlılıkla mücadele için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye genelinde yeni bir yapılandırmaya gidiliyor. Trabzon’da nokta atış yaparak güzel bir yönetim oluşturduk. Hepimiz bu işi gönüllü yapıyoruz. Bu çalışmalar ekip işidir. Sahada daha çok çalışacağız. Formatör öğretmenlerimiz olarak sizler, öğretmen, veli ve öğrenci üçgeninde ekip çalışması ile çalışmalarınızı sürdüreceksiniz. Bağımlılık zor ve hassas bir konu. Bazen iyi niyetle yapılan bir şey doğru kişi ve doğru yöntemlerle yapılmadığında kötü sonuçlar doğurabiliyor. Bu yüzden bağımlılıkla mücadelede formasyon sahibi rehber öğretmenleri rolü çok önemli. Doğru verilen bilgiler çocuklarımıza hayır deme becerisi kazandırıyor ve büyük oranda bağımlılıklardan koruyor” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber