AKÇAABAT’TA FESTİVAL KAPSAMINDA KÜLTÜR GEZİSİ YAPILDI

Afyon, Antalya, Kıbrıs, Artvin ve Akçaabat Kız Halk Oyunları Gruplarına Akçaabat’ın turizminde gelecek vadeden Akçakale Kalesi; Aydın, Gaziantep, Silifke, İstanbul ve Akçaabat Erkek Halk Oyunları gruplarına ise Akçaabat’ın gözdesi Ortamahalle gezdirildi.

Hem tarihi kale Akçakale Kalesi hem de Ortamahalle halk oyunları gruplarının ilgisini çekti. Gruplar, kalenin gizemli tarihini öğrenerek tarih yolculuğuna çıkarken; Ortamahalle’nin Arnavut kaldırımlı taş sokakları ve konakları arasında yaşayan kültüre tanık oldular.

Konu ile ilgili düşüncelerini paylaşan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “Biz, düzenlediğimiz festivalle, şehrimize gelenlerin yörelerine ait özellikleri halkımıza gösteriyoruz. Aynı zamanda halk oyunları gruplarımıza da Akçaabat’ın birbirinden güzel yerlerini gezdirerek onlara kendi kültürümüzü gösteriyoruz. Festival boyunca karşılıklı kültür alışverişinde bulunuyoruz. Şehrimize gelen ekipler aynı zamanda bizim için gönüllü turizm elçisi niteliği taşıyor. Kendi şehirlerinde Akçaabat’ı anlatıyorlar. Merak edip ilgi duyanlar şehrimizi ziyarete geliyor. Bu vesileyle de şehrinizin turizmini arttırıp tanıtımına katkı sağlamış oluyoruz.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber