GELENEKSEL KARİKATÜR YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU 

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, yarışmaya katılan tüm eserlerin çok kıymetli olduğunu belirterek “Ödül alan, alamayan tüm sanatçılarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl ‘2020 Bi Garip Sene’ konusuyla 9.’su düzenlenen karikatür yarışmasının ödül töreni ve sergisi, Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.  Törene Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Adanur, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, Trabzon Sanatevi Başkanı Adnan Taç, karikatüristler ve sanatseverler katıldı. 

SANATSAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERLE ANILALIM
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, törende yaptığı konuşmada, “Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 9.’su düzenlenen karikatür yarışmasının ödül töreni vesilesiyle bugün bir aradayız. Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak bilhassa sanat camiamızla görev süremiz içerisinde hakikaten çok yapıcı, bizim de faydalandığımız karşılıklı sevgi, saygı ve üretime dayanan bir anlayışla çalışıyoruz. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak Trabzon’da daha fazla sanatsal ve kültürel faaliyetler yapılmasını teşvik ediyoruz. Trabzon sokaklarında daha fazla müzik sesi olsun istiyoruz. Trabzon’da daha fazla şiir okunsun, daha fazla tiyatro daha fazla sinema gösterilsin. Ve şehrimiz adeta yıl boyunca sanatsal ve kültürel etkinliklerle anılan bir şehir haline gelsin” diye konuştu. 

DESTEĞİMİZ DEVAM EDEDEK
Pandemi nedeniyle istedikleri hedefe ulaşamadıklarını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Doğrusu bu ödül törenine de ismini verdiğimiz pandemi şartları nedeniyle kültürel ve sanatsal alanlarda maksadımıza tam ulaşabildiğimizi söyleyemiyorum. Pandemi her alanı etkilediği gibi sanatsal ve kültürel etkinlikleri de etkiledi. O nedenle belki hedeflerimizden biraz uzak kaldık ama özellikle 2022 ve 2023’ü bu manada yine sizlerle beraber çalışarak şehrimizi daha sanatla anılır bir hale hep birlikte getireceğimize inanıyorum. Bu noktada sanata ve sanatçılarımıza her manada desteğimiz de devam edecek” ifadelerini kullandı. 

TÜM SANATÇILARI TEBRİK EDİYORUM 
Büyükşehir Belediyesinin geleneksel karikatür yarışmasına çok güzel eserlerden oluşan çok büyük bir katılımın olduğunu belirten Başkan Zorluoğlu, “31 şehirden 190 katılımcı ile birlikte 300 eser var sergimizde. Ben buradan eserlerin sahiplerini yürekten kutluyorum. Şüphesiz bu eserlerin her biri çok kıymetli ama yarışmaların doğası gereği içlerinden bir kısmı seçiliyor ve daha öne çıkarılıyor. Ben bu 300 eserin hepsinin çok kıymetli olduğunu biliyorum ve şüphesiz ilerleyen yıllarda 2020 yılını en iyi anlatacak, en iyi tanıtacak, en iyi tasvip edecek olan belgeler işte bu karikatür eserleri olacak. İnşallah bu hastalıktan bir an önce kurtuluruz. Ancak ben buradan bu hastalıktan vefat eden başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere bütün vatandaşlarımıza bir kere daha Allah’tan rahmet diliyorum. İnşallah alınan tedbirlerle de bu illetten kurtuluruz. Ödül alan almayan bütün sanatçılarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber