Trabzon Sanatevi göz dolduruyor..

Her hafta gerçekleştirdiği canlı müzik programlarının yanı sıra, imza günleri, söyleşiler, konferans ve panellerle de Trabzon’un sanat ve kültürüne ışık tutuyor. Üye derneklerin sırayla verdikleri müzik programları ise insanları iki yıldır uzak kaldıkları unutulmaz şarkı ve türkülerle buluşturuyor.

Önceki akşam Trabzon Sanatevi Salon Garaj’da Trabzon Sanatevi üyesi derneklerinden Trabzon Liselerinden Yetişenler Derneği (TLYD)’nin korist ve saz üstatları Şef-Bestekar, kanun sanatçısı Özdemir Hafızoğlu yönetiminde sanatseverlere muhteşem bir gece yaşattı. Türk Sanat Müziğinin en seçkin eserlerine yer verilen programda Muhayyer Kürdi-Hicaz ve Nihavent eserler seslendirildi.

Meşk şeklinde gerçekleştirilen programa katılım sağlayan sanatseverlerde tüm şarkılara içtenlikle eşlik ettiler.

Şef-Bestekar Hafızoğlu uzun bir aradan sonra böyle bir programla sanat ve müzikseverlerin karşısında olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek sanat ve bilim bir arada olmadığı sürece başarının gelmeyeceğine vurgu yaptı.

Trabzon Sanatevi Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Taç da bu sezon başlattıkları canlı müzik programlarının büyük ilgi gördüğünü ifade etti.

Taç, “Diğer üye derneklerimizde çeşitli etkinlikler düzenlediler. Onlarda büyük ilgi gördü. Ama müzik programlarımıza bir hayli fazla talep geliyor. Birçok müzisyen arkadaşımız bizlere gelip program yapmak istediklerini söylüyor. Ama biz bu konuda çok titiz davranıyoruz. Sonuçta buranın bir kalitesi var ve biz bu kaliteyi korumaya ve yükseltmeye gayret ediyoruz. Çok zor günlerden geçtik. Geçmeye de devam ediyoruz. Ama sağ olsun hem üye derneklerimiz, hem sanatçılarımız hem de tüm sanatsever dostlarımız gereken katkıyı gösteriyor. İnşallah bundan sonra da bu tür kaliteli etkinlikler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber