Trabzon aşığı kardeşler (SAMİDA) coşturdu

Gürcü dilinde 3 kız kardeş anlamına gelen SAMİDA, 2016 yılında Yudum Şahin, Damla Şahin ve Tamara Şahin kardeşler tarafından kurularak müzik yolculuğuna başladı. Gürcü müziğinde geleneksel olarak var olan polifonik şarkı söyleme üslubunu yaşatmak ve yeni üretimler ortaya koymak amacıyla kurulan SAMİDA, Trabzon’da muhteşem bir konser verdi.

Yudum Şahin’in panduri, viyolonsel ve vokal performansı, Damla Şahin’in salamuri, balaban ve vokal performansı, Tamara Şahin’in keman ve vokal performansı ile renklendirdiği gecede katılımcılar söylenen şarkılar ve çalınan müziklerle büyük keyif yaşadı.

Trabzon’u çok sevdiklerini belirten Şahin kardeşler, “Bugünü o kadar çok bekledik ki. Gurbet hasreti çekiyorduk. Artvin Macahel’liyiz. Macahel çocukları olarak işlerimizi bir an önce yoluna koyalım da topraklarımıza giriş yapalım dedik. İyi ki böyle bir projeyle geldik. Biz Trabzon’u çok seviyoruz. Üç kız kardeş olarak sık sık da zaten gelip gidiyoruz. Çünkü gerçekten seviyoruz. İyi ki geldiniz, bu akşam bizi yalnız bırakmadınız. O gülen gözlerinizle bu akşam hep birlikte şarkılar söyleyeceğiz” Diye konuştular.

Ardından üç kardeş sevilen türküleri kendi yorumlarıyla icra ederken, son şarkıları ‘Geçmiş Olsun Sana’yı da yeni klipleri eşliğinde ilk kez Trabzon’da seslendirdiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber