Trabzon’daki karma sergi beğeni topladı

İlk kez böylesine bir oluşum içinde yer almış ve daha önce çalışmış ama bazı nedenlerden dolayı resim sanatına ara vermiş kursiyerlerden oluşturulan grup, çalışmalarında hoşlandıkları ya da ilgi alanlarına giren temalara, figürlere hayat verdiler.

Asıl mesleği kimyager olan ve 15 yıldır profesyonel olarak resim sanatıyla ilgilenen Görsel Sanatlar Öğretmeni Bilgi Solak, kendi bilgi ve birikimlerini paylaştığı arkadaşları ile heyecanlı bir yolculuğa çıktı. Ocak ayından bu yana çalışmalarını pür dikkat sürdüren ekip altı ay sonra yaptıkları eserleri Trabzonlu sanatseverlerin beğenisine sundu. Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği’nde korist ve solist olarak da yer alan Solak aynı zamanda profesyonel bir ressam.

Mimarlar Odası Sanat Galerisi’nde birbirinden farklı 75 eserin yer aldığı sergi bu akşam da açık kalacak. Solak zor şartlar altında çalışmalarını yürüttüklerini eserlerin ortaya çıkmasında kursiyer arkadaşlarının büyük emeği olduğunu belirterek, “Onların azmi benim de şevkimi artırdı. Sadece ufak dokunuşlar yaptım, yardımcı oldum. Gerisini kendilerini tamamladılar. Hepsi bu anlamda çok yetenekli” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber