banner240
banner237
banner238

BİR FUARIN DÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Trabzon Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği ve bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Kitap Fuarı, dün akşam sona erdi.

Fuara 100 dolayında yayınevi ve bir o kadar da yazar katıldı.

Büyük özverilerle ve zorlu araştırmalar sonucu yazılabilen kitaplar, fuarda kantara çıktı. Ancak beklenen oldu mu, orası tartışılır. Bir kere organizasyon, tüm çabalara rağmen, bunca emeğe yakışmadı. Zira, onca yazar hem de okkalı yazar, söyleşiler yaptı. Ne yazık ki boş sıralara yapıldı bu sohbetler. Bir kere salın çok soğuk ve oldukça yetersizdi. Ayrıca, içeride bir yazar, birşeyler anlatmak için çırpınırken, dışarıda onca kişi, boş gözlerle kitaplara bakıyordu. BU doğru olmadı. İyi bir çağrı yöntemiyle, salon doldurulmalıydı.

Ayrıca, fuar boyunca ünlüler de geldi ama ne yazık ki kitapseverlerle ve yazarlarla tatmin edici sohbetler gerçekleştiremediler.

Açılışta Vali İsmail Ustaoğlu, stantları gezmeden fuardan ayrıldı. Başka başka bir açılışa katılacak olabilir ama yine de stantlara uğraması gerekirdi. Hele, fuarın lokomotifi mesabesindeki Trabzonlu Yazar Dernekleri Platformuna mutlaka uğramalı ve gerekli bilgileri almalı, gerektiğinde de desteğini açıklamalıydı. Bu olmadı, daha doğrusu yakışmadı.

Fuarın son gününde ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan ziyarete geldi. Aklımızın almadığı şey şu: Siz fuara, belirli bir yayın grubunu yada bir başka kuruluşu ziyarete mi geldiniz, yoksa fuarı bir bütün olarak görmeye mi?

Fuarın hemen girişinde, yaklaşık 500 çeşit kitabın yer aldığı ve en geniş stant olma özelliği taşıyan Trabzonlu Yazar Dernekleri Platformu stantına uğramadan, fuardan ayrıldı. Bu bakanın suçu değildi. Ona fuarı gezdiren yetkililer bakanı bu standa yöneltmeliydi. Bu eksiklik oldu.

Fuarda, Yazarımız Tahir Orhan da TRT TRT Olalı adlı kitabıyla katıldı. 10 gün boyunca Trabzonlu Yazar Dernekleri Platformu stantında kitabını imzalayan Tahir Orhan, gösterilen ilgiden oldukça memnun kaldı.

Tahir Orhan, kitabına gösterilen ilginin yanında, genel anlamda da kitaba gösterilen ilgisizlikten yakındı. Her fırsatta okumanın önemine değinen yazar, "Bilginin efendisi olmak istersen, öğrenmenin kölesi ol" düsturundan hareketle, insanları ve özellikle gençleri kitap okumaya teşvik ediyor. Bunu fuar boyunca yaptığı mini sohbetlerde hep dile getiren Orhan, özellikle çocuklarla çok ilgilendi. "Yeni Türkiye, onların omzunda yükselecek" diyen yazar, okuma alışkanlığının, çocuk yaşlarda kazanılabileceğini, çocukların rol model olarak seçtikleri başta ebeveynleri olmak üzere öğretmenlerinin onlara okuma alışkanlığı aşılayabileceğini vurguluyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber