banner240
banner237
banner238

‘BİZİM DÜNYAMIZ’ KONULU KARMA RESİM SERGİSİ YAPILDI

Hamam Çimeni Çarşısı Belediyesi Resim ve Fotoğraf Müzesinde yapılan resim sergisine Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Üçüncü, TRT Trabzon Müdürü Sami Serdar Şişman, Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Feyhan Kurnaz, eski milletvekillerimizden Akçaabatlılar Vakfı Başkanı Ali Kemal Başaran, Akçaabat Kent Konseyi Başkanı Mehmet Salih Köse, Akçaabat Belediyesi eski başkan yardımcılarından Osman Parlayan, Rusya Trabzon Baş Konsolosu Valeriy Tıkhonov idari amirler ve çok sayıda ressam ile, yurt içinden ve yurt dışından çok sayıda vatandaşa katıldı.

Serginin açılışında konuşan Rusya Trabzon Baş Konsolosu Valeriy Tıkhonov, 2019 yılının Türkiye ve Rusya için kültür ve turizm yılı olduğunu vurgulayarak Akçaabat’ta sanatsal faaliyetlerde bulunarak iki ülke arasındaki bağları pekiştirmek istediklerini belirtti.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, “Güzel bir etkinlikte bulunmak üzere bir araya geldik. Türkiye-Rusya Kültür ve Turizm yılı dolayısıyla bu sergi açılıyor. Biz Akçaabat’ın kültür sanata ve turizm şehri olması amacındayız. Bu bakımdan da bu serginin Akçaabat’ta açılmasının çok isabetli bir karar olduğunu söylemek istiyorum. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Devlet ve millet olarak Rusya ile ilişkilerimiz giderek gelişiyor. İlişkilerimizi, ticaretimizi geliştiriyoruz. Ayrıca kültürel bakımdan da bir kaynaşma sağlıyoruz.” Dedi.

Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel ise “Kültür, sanat ve turizm şehri olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Akçaabatımızda, Akçaabat Belediyesi birçok kültürel faaliyet gerçekleştirdi. Bu serginin Akçaabat’ta açılması iki ülke arasındaki ilişkileri pekiştirecektir.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Akçaabat Kaymakamı Dr. Soner Şenel, Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, Rusya Trabzon Baş Konsolosu Valeriy Tıkhonov, ressam Abdulkadir Yıldırım ve diğer davetliler sergiyi gezdiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber