Muhteşem Dinleti

Bir otelde gerçekleştirilen etkinliğe öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı. Sanat Merkezi’nin birbirinden başarılı öğrencileri piyano, keman ve kemençe dinletisinde adeta resital sundular.

Danışman öğretmen Arzu Satır yönetimindeki programda piyanoda Musap Kaan Ünlü, kemanda ise İpek Kalaycı Solas, Lovely, Hasret, vals, konçerto sol majör, gramophone Waltz, Herşey seninle güzel, gnossienne, another love ve Türk Marşı eserlerini icra ettiler.

Kabak kemane ve kemençede İnanç Tahmaz, gitarda Fırat Eren Kazaz ve kemanda Cemal Kağan Orhan da saba saz eseriyle başladıkları programı hicaz taksim-sevda, nazende sevgilim, çakal çökerten zeybeği, şehnaz longa, nihavent sirto, kemençe açılış parçası vuruldum çemberine, ela pulim, kürdilihicazkar longa, Tuzcuoğlu havası, aleni aleni ve çaykara yolları eserlerini seslendirdiler.

Tahmaz’a anne-baba desteği

Öte yandan KTÜ Güzel Sanatlar Bölümü öğretim üyesi ve aynı zamanda Trabzon Müzik ve Halkoyunları Gençlik Spor Kulübü Derneği THM Koro şefi-bestekar Gürsel Tahmaz ile eğitimci Şebnem Tahmaz’ın biricik oğulları İnanç Tahmaz gerek kabak kemanede gerekse kemençe de gösterdiği performansla ayakta alkışlandı. Tahmaz ailesi bir türküde de aile dayanışması örneği gösterdi. Daha sonra katılımcılar hep birlikte horon teptiler.

Programın sonunda başarılı öğrencilere birer teşekkür belgesi takdim edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber