Müzeler Günü, TTSO Özel İpekyolu Müzesi’nde kutlandı

“TTSO ÖZEL İPEKYOLU MÜZESİ’NDE 6 BİN YILLIK ESERLER SERGİLENİYOR”

Törene Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mustafa Asan, Trabzon Müze Müdürü Levent Alnıak ve diğer ilgililer katıldı. TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu törende yaptığı konuşmada, “Müzemizde sizleri ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Müzelerimiz geçmişteki hafızanın geleceğe yansımasının somut ve canlı örnekleridir. Bizler de buna katkı sağlamaya çalışıyoruz. TTSO Özel İpekyolu Müzesi 2014 yılında hizmete girdi. Burada belirtmek istediğim bir husus var; Trabzon’un tarihinden bugüne kadar 4 bin yıllık olarak bahsederdik. Müzemizde Milattan Önce 2 bin yılından kalma bir ağırlık ölçüsü de bulunuyor. Fakat son ilave ettiğimiz iki adet mızrak ucu Milattan Önce 4. bin yıla ait iki eser. Dolayısıyla elimizde iki eserle, yani iki somut veriyle Trabzon için 6 bin yıllık tarihten bahsedebiliriz. Şehrimiz aslında komple bir müze. Kazdıkça alttan çok şeyler çıkıyor. Sadece üzeri toprakla örtülü ve zamanı gelince bütün eserler gün yüzüne çıkmayı bekliyor” dedi.

“MÜZELERİYLE TANINAN BİR ŞEHİR OLMALIYIZ”

Başkan Hacısalihoğlu, şehirde müze sayısının artırılmasının önemli olduğunu belirterek, “Ne kadar fazla müzemiz olursa kültür ve sanat yönünden tanınırlığımız artacak ve daha çok ön plana çıkacağız. Müze çalışmalarımızın yanında şehrin kültür ve sanatını, siyasal yaşamını ön plana çıkaran kitap çalışmasını da tamamladık. Bunlar şehrin tanınması konusunda somut verileri geleceğe yansıtmak adına önemli çalışmalardır. Bizler üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Tabii ki çok daha fazla yapılacak işimiz var. Şehrimizin her tarafı tarihi eser. Uzun uğraşlar sonucunda kazılar başladı. Güzel de devam ediyor. Şehrimiz, tarihi gün ışığına çıkarılarak dünyadaki tanınırlığını sadece futbolla değil müzeleriyle de ortaya koyacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından yapılan Trabzon’un tarihi eserleri ve kültürel yönlerinin anlatıldığı eserlerin yer aldığı resim sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber