banner240
banner237
banner238

RİZE İMAM HATİPİN TARİHİ KİTAP OLARAK ÇIKTI

RİZE-Rize İmam Hatip Okulunun kurulduğu 1967 yılından 2020 yılına Anadolu İmam Hatip Lisesi oluşuna kadar geçen 53 yıllık süre albüm şeklinde kitaplaştırıldı. Rize İmam-Hatip Okulu’ndan Rize Anadolu İmam-Hatip Lisesi’ne 1967 – 2020, 53 Yıllık Albümü Kitap önemli bir arşiv niteliğinde.

Vakıf ve Kitap Basım Komisyonunun, başkanlığını yapan 1976-1977 mezunu Süleyman SAKLI (Emekli Tarih Öğretmeni) kitabın hazırlanmasıyla ilgili yaptığı açıklamasında şunları söyledi’’ Bu kitabın içeriğinde, sadece Rize İmam-Hatip Okulu’nun değil, Türkiye’de İmam-Hatip Okullarının, nasıl kurulduğunu, Rize İmam-Hatip Okulu’nun ilk ne zaman açıldığını bulursunuz. Detaylı bir çalışma yaptık. DP den eski Bakanımız ve Mesut Yılmaz’ın amcası Yusuf İzzet Akçal 1925 lerde bu okuldan mezun olmuş. Bu anısını yıllar sonra Çayeli İmam-Hatip Okulu’nu ziyaret ettiğinde, Okulun Müdürü Yakup Kuloğlu’na bizzat söylediğini öğrendik. Bu okulların açılmasından çok büyük bir memnuniyet duyduğunu belirtmişti. İmam-Hatip Okulları’nın, Türkiye sathında yayılması, medarı iftiharımız, Rize’nin Hemşin ilçesinden olan, zamanın Milli Eğitim Bakanı A. Tevfik İleri’dir. İmam-Hatip neslinin, öncü ismi Mahmut Celalettin Ökten’in verdiği mücadele, her türlü takdire şayandır.

Kitabımızda, Kronolojik olarak İmam-Hatip sürecinin nasıl başlayıp geliştiğini, günümüze ulaştığını göreceksiniz. Bunlar kitabımızda en geniş şekilde belgeleri ile yazılmıştır. Kitabımızda sadece İmam-Hatip Okulları’nın yanında, Rize ilimizde detaylı şekilde, bahsedilmiş ve tanıtılmıştır. Yıllık arşiv kitabımız, Türkiye sathında İmam-Hatip Okulları içinde yazılmış olanların en kapsamlı olanıdır. Yazılış bakımından bir ilktir. Böyle bir kitaba sahip çıkmakla gurur ve heyecanımız sonsuzdur. İmam-Hatip Okulumuzun Müdürlüğünü ve Çayeli-Madenli Belediye Başkanlığı da yapmış olan Mustafa Okur hocamız A4 büyüklüğünde 850 yapraktan oluşan bir doküman oluşturduğunu, bunu kitaba aktarmak istediğini söyleyince Kitap Hazırlama Komisyonu hazırlayarak çalışmaya başladık. Kitabımız 758 sahife ve 9 bölümden meydana geliyor. Kitabımızın tasarım sayısallarına bakıldığı zaman A4 büyüklüğünde 758 sayfadan oluşan 1. Hamur kuşe kâğıda basılarak ciltlenmiştir. İçerisinde 12 adet tablo foto tasarımı, 25 adet kurum kimliği tasarımı, 44 adet İstatistiki tablo tasarımı, 179 adet şiirlerin

tasarımı, 210 adet makale tasarımı, 284 adet öz geçmiş tasarımı, 387 adet profil foto tasarımı, 1040 adet diğer foto tasarımı mevcuttur.

Baskıya hazırlık Rize İmam-Hatip Mezunları Mensupları ve Gönüllüleri Vakfı tarafından yapıldı. Sayfa düzeni kapak tasarım ve baskı KİTYAY tarafından yapıldı. Kityay Yayınevinin sahibi Yavuz Selim Pınarbaşı’na hoşgörü ve özverili çalışmaları için çok teşekkür ediyorum. Kitabımız önemli bir belge olarak Camiamıza hayırlı ve uğurlu olsun ‘’dedi.

İSMET KÖSOĞLU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber